VIDEO Protestul degenerează în vama Siret. Protestatarii vor să blocheze un convoi militar: "Prioritate au ucrainenii sau noi, românii? Noi nu avem război". Poliția a intervenit


VIDEO Protestul degenerează în vama Siret. Protestatarii vor să blocheze un convoi militar: "Prioritate au ucrainenii sau noi, românii? Noi nu avem război". Poliția a intervenit

Protestul desfășurat de fermieri și transportatori în vama Siret degenerează. Informați în cursul zilei de duminică de autorități că un convoi militar va tranzita, probabil către Ucraina, protestatarii au început să amenințe că-l vor bloca. Date fiind reacțiile protestatarilor, un polițist a intrat în dialog cu aceștia pentru a calma spiritele. Trebuie menționat faptul că vama Siret este blocată pentru a doua zi consecutiv. 

Protestatar: Convoi militar pentru Ucraina. Da, bravo... Pe ei îi susțineți, dar pe noi? Dar ce nesimțit! Pentru Ucraina face culoar și pentru noi... Noi nu avem război. Pentru ce convoi militar? Auzi la ei, convoi militar. Noi nu avem război. Pentru ce să le facem loc? Prioritate au ucrainenii sau noi, românii? Noi nu avem război. Ce convoi militar? Ei dau prioritate ucrainenilor. Bravo, bravo, Ministerul Apărării! 

Polițist: Dacă sunteți aliniați, de ce nu înaintați? 

Protestatar: Păi asta e și ideea, să blocăm! 

Polițist: Protestul ar trebui să se desfășoare frumos, aliniați, vizibili, toți în coloană. Dar asta ce-i (blocajul - n.red.)? Sunt oameni pe aicea, copii în mașini.

Vedeți video: 



Podul.ro a semnalat într-un articol precedent că propaganda rusă a început să căpușeze protestele legitime ale transportatorilor și fermierilor. 

MAI MULTE DETALII: VIDEO Propaganda rusă deturnează protestele! Fermierii vor să blocheze camioanele care transportă cereale din Ucraina. Ce spune un agricultor: "Este important să-i sprijinim pe ucraineni împotriva rușilor? Eu nu știu dacă e atâta de important!" / "Americanii dețin o bună parte din Ucraina"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.