Știri triumfaliste în republica de lângă Moldova și cheia în care ar trebui citite


Știri triumfaliste în republica de lângă Moldova și cheia în care ar trebui citite

Exemplu 1: Rezerva de aur a BNM a atins 4,8 milioane de dolari. Uraaaaaa! 

(Asta înseamnă cca 70 de kg de aur. Cam cât are manelistul Salam în seif. Pentru conformitate, rezerva de aur a BNR este de 100 de tone, doar de 1500 de ori mai mare.)

Exemplu 2: Rep de lângă este al 3-lea exportator de prune din lume. Bravoooo!

(Colosala valoare a acestei "performanțe" economice planetare este de 23 de milioane €. Adică cifra de afaceri a unui SRL mediu din UE.)

Exemplu 3: Republicuța este una dintre destinațiile cele mai căutate de turiști. Extraordinaaaaaaar!

(Numărul oficial de turiști înregistrați în 2022 este mai mic de 12.000. Oradea, al zecelea oraș al României, a avut 350.000.)

Mai vreți sau ne întoarcem la combaterea fake news-urilor rusești? Lăsați, băi, aiurelile și cereți Unirea!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.