Dincolo de conspirații


Dincolo de conspirații

- problema sfinților închisorilor a fost cvasi-închisă de teama de a nu deranja și de a trezi suspiciuni criptolegionare; s-a ajuns până într-acolo că preoții au fost informați printr-un document oficial, având antetul Patriarhiei Române, să nu elogieze figuri precum Mircea Vulcănescu și pe alții ca el; am înțeles: s-a dorit evitarea unei dezbateri pentru care, după cum se pare, societatea românească nu este pregătită; dar când va fi?

- problema educației de gen și a tuturor tendințelor din sfera sexomarxistă a fost tratată cu atenție semi-oficială, neimplicarea vizibilă a unei părți din ierarhia BOR în reușita referendumului pentru familie costându-ne acum pe toți prin captarea și radicalizarea unor conștiințe și voturi sub forma unui partid politic moșit de lașitățile reunite ale tuturor actorilor sociali relevanți, de la partide la Biserica majoritară; să ne fie de bine!

- învecinarea cu Rusia, agresivă cum o știm din istorie, nu a creat, în ciuda războiului din vecini, niciun consens etic și teologic, putinismul eclezial latent, manifestat punctual în mod agresiv, hrănind o lașitate pseudo-spirituală, o demisie din istorie și o așteptare cvasi-apocaliptică; nu am înțeles nimic sau nu am dorit; să ne mirăm că nostalgia după comunism găsește atâta ecou între slujitorii altarelor? nu!

În fine, așa, pe scurt, aproape de final de an. Chiar dacă nu avem o revistă serioasă de dezbateri teologice în România, o platformă digitală măcar, anumite lucruri ar merita totuși formulate, exprimate, îndeplinind astfel prima condiție a dialogului în cunoștință de cauză.

Doxa!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.