Viceliderul AD Daniel Uncu: "Mă bucură faptul că Zelenski a recunoscut și a subliniat meritele României întru disperarea șoșoacelor și simionilor!"


Viceliderul AD Daniel Uncu: "Mă bucură faptul că Zelenski a recunoscut și a subliniat meritele României întru disperarea șoșoacelor și simionilor!"

Vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, a subliniat că mulțumirile adresate României de președintele Ucrainei, Volodimir Zepenski, reprezintă, printre altele, o lovitură pentru forțele politice pro-ruse de la București, printre care se numără AUR și partidul SOS, condus de senatoarea ex-AUR Diana Șoșoacă.

Totodată, Daniel Uncu a reliefat că merită menționat faptul că recunoștința arătată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski față de România vine, de altfel, la scurt timp după decizia Kyivului de a recunoaște prevalența Limbii Române și implicit inexistența așa-zisei "limbi moldovenești". În acest context, mai reamintim faptul că Guvernul Ucrainei a transmis că va sancționa funcționarii publici care nu respectă decizia ce prevede recunoașterea inexistenței "limbii moldovenești", respectiv că elaborează "un mecanism de înlocuire a manualelor tipărite anterior cu manuale de Limba Română". (mai multe detalii AICI)

"Dincolo de orice antipatii justificate pe care le nutresc față de tăntălăul de la Cotroceni, mă bucură faptul că Zelenski a recunoscut și a subliniat meritele României, chiar și via Președinție, întru disperarea șoșoacelor, simionilor și cozilor de topor, de serviciu kaghebist. Căci, finalmente, este vorba despre România și atât. Nu despre o persoană, ci despre noi, ca popor! Și, e de bine!

În plus, să nu uităm că această recunoaștere vine inclusiv în contextul îmbunătățirii sensibile a legislației ucrainene în materia drepturilor minorităților, cu precădere a minorității românești!

Rămânem pe recepție", scrie Daniel Uncu într-o postare pe Facebook. 

Amintim că președintele Ucrainei a subliniat, în cadrul unei conferințe de presă susținute pe 19 decembrie, rolul vital pe care l-a jucat România în ceea ce privește susținerea fermierilor ucraineni. 

Vedeți video: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.