Vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, a declarat marți, 31 octombrie, că segmentul de electorat "mereu scârbit, mereu absent de la urne" poate fi convins să voteze de un proiect politic totalmente diferit de "Vechea Stângă comunistoidă și securistoidă PSD-AUR" și "Noua Stângă neomarxistă USR-REPER".
"Majoritatea morală - expresia electorală a purtătorilor unui coeficient ridicat de inteligență morală
Revin la ideea «coeficientului de inteligență morală» pe care l-am anunțat mai deunăzi, așadar. În această seară, vă propun să reflectați la următoarea propunere analitică: România are o imperioasă și vitală nevoie de coagulare electorală a unei «majorități morale», capabilă să minimizeze politic prin vot, atât Vechea Stângă comunistoidă și securistoidă (de la PSD, la AUR și la tot felul de nostalgici năuci), promotoare a umanismului secular, a sinecurilor speciale, a naționalismului funest și a pacifismului asasin putinist, cât și Noua Stângă neomarxistă, (de la USR, la REPER) «corectă politic», pervers polimorfă, deconstructivistă identitar și contextual promotoare tacită sau explicită a «pacifismului terorist islamist».
Formarea unei asemenea majorități morale, ca forță electorală, ține fără doar și poate de capacitatea de a deveni relevant politic acel segment de populație mereu tăcut, mereu scârbit, mereu absent de la urne, care deține deja sau care tinde să dețină un coeficient de inteligență morală mult peste medie! Acest segment al populației României există și așteaptă de ani de zile (!) să fie sedus de o alternativă politică morală.
Construcția unei asemenea forțe social-politice și, da, economice, coagularea unei asemenea majorități morale, pleacă fundamental de la înțelegerea, asimilarea și apoi aplicarea unui anumit «adevăr indubitabil și necesar». Anume, acela că acțiunea politică poate fi validă din perspectiva interesului public - care incumbă interesul legii, interesului statului de drept, interesul democrației, interesul bunăstării cetățeanului, interesul libertății individuale, interesul proprietății private, interesul familiei naturale, interesul siguranței naționale - DOAR dacă ea este pătrunsă și motivată mai întâi de toate de responsabilitate, de profesionalism și de altruism, nicidecum doar de interese strict personale, de parvenitism, de incompetență, de nepotism, de lichelism", a precizat Daniel Uncu într-o postare pe Facebook.