Putin insultă din nou poporul român. Bezna rusească a așa-zisului ”moldovenism”


Putin insultă din nou poporul român. Bezna rusească a așa-zisului ”moldovenism”

Zilele acestea, preocupat cu agresiunea genocidară asupra Ucrainei, dictatorul rus Vladimir Putin a găsit răgazul de a insulta încă o dată poporul român.

Citez declarația sa: „O ţară ca Moldova practic îşi pierde identitatea. Elitele acestei ţări în general cred că nu sunt moldoveni, se numesc români. Dar aceasta este alegerea lor - o pierdere completă a identităţii ţării. Aceasta este alegerea actualei conduceri a Moldovei”. (detalii AICI

Nu cred că Putin nu știe că a fi moldovean înseamnă a fi român în egală cu măsură cu a fi muntean, ardelean, oltean ori maramureșean, însă ceea ce cred este că Rusia nu se poate împăca deloc cu realitatea recentă din Republica Moldova: o societate care redescoperă tot mai puternic filonul identitar românesc, o societate care și-a asumat cu tărie ca obiectiv fundamental integrarea în Uniunea Europeană și care se racordează pe zi ce trece tot mai sănătos la România, Europa și lumea liberă.

Am un mesaj simplu și limpede pentru dictatorul de la Kremlin: Lumea sovietică a apus, frații noștri, români precum toți cei care ne numim români, au ales libertatea și demnitatea în locul împilării, sovietizării și regimului brutal de deznaționalizare pe care Rusia comunistă l-a aplicat fără succes pe teritoriul Republicii Moldova!

Vladimir Putin, voi aparțineți doar trecutului, un trecut sumbru și întunecat, unul pe care noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, știm să îl facem să rămână doar o amintire tristă și tot mai îndepărtată!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.