Presa ucraineană, despre vizita lui Zelenski în România: ,,Din cauza parlamentarilor pro-ruși din Parlamentul României, președintele Ucrainei nu a reușit să țină un discurs în plenul Legislativului”. Un enorm prejudiciu de imagine


Presa ucraineană, despre vizita lui Zelenski în România: ,,Din cauza parlamentarilor pro-ruși din Parlamentul României, președintele Ucrainei nu a reușit să țină un discurs în plenul Legislativului”. Un enorm prejudiciu de imagine

Toate portalurile importante de știri din Ucraina au scris despre vizita istorică întreprinsă de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în România. 

Inevitabil, presa ucraineană a titrat cu majuscule și despre faptul că autoritățile române au găsit de cuviință să-i anuleze discursul lui Zelenski din Parlamentul României, jenându-se de tămbălăul pe care cei câțiva parlamentari rusofili (în frunte cu Diana Șoșoacă) îl pregăteau în sala plenului și pe coridoare. 

”Președintele ucrainean Volodimir Zelenski trebuia să susțină un discurs în Parlamentul României azi, 10 octombrie, la ora 17:00, dar acesta a fost anulat din cauza unor posibile perturbări din partea unor parlamentari cu simpatii pro-ruse”, punctează jurnaliștii de la kyivweekly.com – sursa AICI

”Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului a fost anulată din cauza apelului președintelui Ucrainei, fără a oferi vreo explicație. Decizia ar fi putut fi luată din cauza unor posibile încercări de întrerupere a discursului de către deputați cu simpatii pro-ruse”, remarcă jurnaliștii de la chasdiy.org – sursa AICI.  

”În România, vizita lui Zelenski a dus la o serie de amenințări din partea Dianei Șoșoacă, o senatoare care are opinii pro-ruse. Într-una dintre postările sale pe rețelele de socializare, ea a spus că ‹Dacă vi-l prind în Parlament pe Zelenski, va fi rău›”, titrează portalul telegraf.com.ua – sursa AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.