O judecătoare de la Tribunalul București, conectată în trecuți cu infractori importanți, nu poate justifica o avere de peste ȘASE milioane de euro. Precizările ANI


O judecătoare de la Tribunalul București, conectată în trecuți cu infractori importanți, nu poate justifica o avere de peste ȘASE milioane de euro. Precizările ANI

Agenţia Naţională de Integritate a transmis că o judecătoare de la Tribunalul Bucureşti nu poate justifica o avere de peste 30 milioane lei (6 milioane euro) prin veniturile obţinute.

Astfel, potrivit precizărilor făcute miercuri de ANI într-un comunicat de presă,  s-a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de 30.388.515 lei, între averea dobândită şi veniturile realizate de către Gabriela Cristina Mazilu, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti şi fost judecător în cadrul Judecătoriei Sector 4.

De asemenea, ANI a constatat o diferenţă nejustificată în cuantum total de 1.213.986 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ionel Victor Nicoreşteanu, funcţionar public cu statut special în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către cei doi.

Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu şi Ionel Victor Nicoreşteanu au fost cercetaţi de DIICOT în anul 2015 într-un dosar privind credite frauduloase luate de la BRD, în care era implicat şi omul de afaceri Remus Truică.

Conform luju.ro, Dosarul fraudelor de la BRD Dorobanți, în care prejudiciul total estimat de bancă este de 53 de milioane de euro, a fost declinat în noiembrie 2018 de la DIICOT la Secția specială.

Gabriela Cristina Mazilu nu are niciun imobil declarat, niciun autoturism și niciun leu în conturi, conform declarației de avere depusă în acest an, depusă pe site-ul ANI. A consemnat o datorie de 150 de mii de euro către Gabriel Mazilu. La capitolul venituri a notat 191.932 de lei de la Tribunalul București – salariu și 99.132 de lei, de la aceeași instituție – drepturi salariale. De la Consiliul Superior al Magistraturii a primit 5.421 de lei după ce a fost membru în cadrul unei comisii.

Toate aceste venituri înseamnă în jur 60.000 de euro, iar ca să ajungă legal, din munca sa, la o avere de 6 milioane de euro, ar fi trebuit să câştige aceşti bani timp de 100 de ani şi, în acest timp, să nu cheltuiască nimic,

CITEȘTE ȘI: Când polițiștii sunt mai hoți ca hoții. Fostul chestor anticorupție Cătălin Ioniță nu poate justifica o parte importantă din averea sa. A fost anchetat de DNA pentru trafic de influență și este, de asemenea, plagiator dovedit

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.