Scene grotești la ultima cină de la Cârja a baronului PSD de Vaslui. Amanta „Anuța” îi înjura pe subordonații lui Dumitru Buzatu, furioasă că nu i-au adus mâncare de post. Cine sunt membrii clicii infracționale PSD Vaslui care trebuie decimată și trimisă la muncă cinstită


Scene grotești la ultima cină de la Cârja a baronului PSD de Vaslui. Amanta „Anuța” îi înjura pe subordonații lui Dumitru Buzatu, furioasă că nu i-au adus mâncare de post. Cine sunt membrii clicii infracționale PSD Vaslui care trebuie decimată și trimisă la muncă cinstită

Publicația Vremea Nouă a intrat în posesia unor amănunte picante dezvăluite de martori oculari prezenți la întâlnirea de la baza piscicolă Cârja a denunțătorului-asfaltator Emil Savin, unde acesta i-a înmânat lui Dumitru Buzatu o poșetuță maro cu o șpagă de 1,25 milioane de lei, pretinsă de președintele CJ Vaslui pentru a debloca plățile la un contract de asfaltare. 

Buzatu a așezat șpaga în portbagajul mașinii și s-a întors la masa la care se mai aflau presupusa sa iubita, Ana Maria Obreja sau „Anuța”, cum îi spun oamenii de prin Consiliul Județean unde aceasta lucrează ca secretară, dar pe salariu uriaș, Dragoș Cazacu, șeful DGASPC Vaslui, Ioan Buruiană, directorul economic al DGASPC Vaslui și, potrivit unor surse, eminența cenușie a șpăgilor și altor foloase necuvenite încasate de Buzatu de-a lungul anilor. Buruiană ar fi omul care îl sfătuiește de ani de zile pe Buzatu cum să facă să nu fie prins și apoi cum să-și albească sumele uriașe de bani primite în pungi sau poșete.

„Numele lor se regăsesc și în referatul de arestare al DNA. (…) La venire lui Buzatu la ferma de la Cârja, locul stabilit pentru darea mitei, Ana Maria Obreja a intrat ca o divă în acel foișor unde se servea masă și i-a spus lui Dragoș Cazacu, care pregătise mâncarea și decorul în care șeful său urma să ia șpaga: “Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi că este numai carne pe masă. Tu nu știi că eu țin post?”. Ditamai directorul de la Protecția Copilului, umil își asumă greșeala și face sluj în fața celei care face toți cei 86 de primari ai județului să tremure. Aceeași divă are, însă, un comportament de lașă în momentul în care este oprită de procurori. Și aici vine a doua informație exclusivă. După ce au fost blocate mașinile, cea în care era Buzatu și șoferul, dar și cea în care era Ana Obreja (la volan), Dragoș Cazacu și Ioan Buruiană, diva județului începe să țipe și apoi i se face rău. Este pusă la pământ, fiindcă se clătina (probabil a leșinat) și când s-a trezit a avut surpriza să vadă că iubitul ei este cu mâinile întinse pe mașină, ca ultimul cartofor prins la furat, la fel ca și directorul pe care tocmai îl înjurase că nu a făcut cartofi la disc. Procurorii l-au întins și pe Dragoș Cazacu pe capota mașinii pentru a fi percheziționat”, relatează Vremea Nouă. 

Aceeași publicație revine asupra perchezițiilor întreprinse, vineri seară, de procurori însoțiți de mascați la vila lui Buzatu de la Mărășeni, comuna Ștefan cel Mare. 

La poartă au sosit pe rând fiul sinecurist al baronului, secretarul de stat PSD Tudorel Buzatu, demisionat din funcție, a cărui singură fiică a fost botezată chiar de ginerele denunțătorului Emil Savin. Este vorba despre deputatul Eduard Popică, ajuns și el prefect al județului Vaslui, în mandatul de premier al lui Sorin Grindeanu, firește tot pe filiera lui Buzatu. Podul a relatat AICI despre legăturile dintre cele două familii.

Al doilea venit într-un suflet a fost Alexandru Barbu, șeful de cabinet al lui Buzatu. Șocat și cu ochii în lacrimi, Barbu a fumat țigară după țigară când a înțeles că marile sale aspirații politice sunt praf și pulbere. 

Relatare Vremea Nouă: „La scurt timp, în jurul orei 22:00, în fața vilei din Mărășeni își face apariția și Alexandru Barbu, consilierul personal al președintelui CJ, care începe să-l consoleze pe Tudorel. Amândoi intră și ies de mai multe ori din curte, până un procuror îi spune lui Barbu să nu îl mai deranjeze cu prezența și să rămână dincolo de poartă.

La ora 23:00, în fața casei lui Buzatu își face apariția și Dragoș Cazacu, directorul DGASPC Vaslui, cel cu care președintele Consiliului Județean Vaslui fusese și la Cârja. Nu se dă jos din mașină și îl cheamă la el pe Alexandru Barbu, care în tot acest timp fuma țigară după țigară. La scurt timp, apare și Ionuț Rebegea, managerul societății Frigoreb, care aduce un încărcător de telefon pentru Tudor Buzatu. Barbu îi spune că nu mai are la ce îl folosi pentru că procurorii i-au confiscat juniorului telefonul. Rebegea se urcă în mașina Porche Cayenne cu care venise Tudorel și pleacă în trombă. Autovehiculul ar aparține, spun unele surse, soției lui Ionuț Rebegea. Nu se știe prin ce împrejurare bolidul de lux a ajuns la Tudorel Buzatu, care până zilele trecute conducea mașinile societății Kazan. Nu trece mult și la Mărășeni ajung și Vlad Ghețu, consilierul personal al lui Dumitru Buzatu și președintele tineretului PSD, dar și Remus Mustățea, nepotul lui Dumitru Buzatu, pus director la asociația care se ocupă cu apa și canalul în județul Vaslui. După miezul nopții, în fața casei lui Buzatu ajunge și Mihai Moraru, primarul comunei Ștefan cel Mare, care reproșează jurnaliștilor că s-au strâns “ca hultanii” la Mărășeni. În jurul orei 00:30, anchetatorii reușesc să pătrundă în toate camerele vilei lui Buzatu. Dau la o parte paturile, dulapurile, caută, în amănunt, orice probă care l-ar putea învinui și mai tare pe președintele CJ Vaslui. După perchezițiile din casă, procurorii se mută în garajul de la intrare în curte, apoi iau la puricat și o rulotă. Ceasul indică în jur de 3:20 când Dumitru Buzatu își părăsește domiciliul, flancat de jandarmi și procurori. Este urcat în Dusterul Jandarmeriei și dus la Iași, la sediul DNA. Buzatu conștiincios își i-a cu el o geantă de voiaj, dar nu cea cu banii, ci cu schimburi, fiindcă știa că va petrece mult timp în arest”. 

Mai multe detalii despre acoliții lui Buzatu din instituțiile publice din Vaslui sau Parlament găsiți în articolele PODUL publicate recent:

Au rămas pesediștii din Vaslui orfani de baron local. Acoliții au izbucnit în lacrimi când l-au văzut pe Dumitru Buzatu urcat de mascați în Duster pentru a fi dus la Iași, după flagrantul și perechezițiile din toiul nopții. Bătrânul mafiot PSD și-a luat și o bocceluță, semn că știe ce va urma

EXCLUSIV. Surse. Cine va fi întronat la conducerea organizației de partid după arestarea baronului Dumitru Buzatu. Cine îi va lua locul la Consiliul Județean Vaslui

Foto: Ana Maria Obreța, presupusa amantă a lui Dumitru Buzatu

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.