Premierul Ucrainei urgentează procesul de fortificare a teritoriilor ucrainene din care au fost alungate hoardele Kremlinului


Premierul Ucrainei urgentează procesul de fortificare a teritoriilor ucrainene din care au fost alungate hoardele Kremlinului

Premierul ucrainean Denys Shmyhal spune că zonele eliberate de armata ucraineană ar trebui să fie pregătite rapid pentru eventualul răspuns al armatei ruse la contraofensiva începută în vară de Kyiv, construind rețele defensive de tranșee și fortificații.  

Potrivit prim-ministrului, Ucraina ar trebui să își asigure acum, înaintea sezonului rece, capacitatea de a proteja zonele care au fost deja eliberate. 

"De aceea, trebuie să creăm o linie eficientă de fortificații. Trebuie să ne protejăm teritoriile. În opinia mea, operațiunea aceasta face parte și din elementele de recuperare, deoarece ne permite să restabilim viața normală și să nu ne îngrijorăm că inamicul ar putea recuceri unele dintre teritoriile noastre în timpul contraofensivei lor", a explicat Smyhal la Forumul Economic Regional de la Kyiv, conform Ukrinform.  

"Putem vedea cum s-au înrădăcinat rușii în direcția Zaporojie timp de șase luni. Trebuie să ne înrădăcinăm cel puțin la fel pe toate direcțiile peste linia frontului", a mai spus Shmyhal.

Surprinzător, premierul ucrainean susține că ar exista suficiente resurse financiare pentru lucrările de inginerie militară și structurile tehnice de fortificație în mai multe regiuni ale Ucrainei și că guvernul pe care îl conduce este gata să ofere sprijin din fondul de rezervă pentru astfel de proiecte. 

"În prezent, lucrăm cu noul ministru al Apărării și cu Ministerul Apărării în regiunile și zonele în care există o astfel de nevoie", a adăugat Shmyhal. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.