Când nu-i atacă dronele ucrainene, rușii se otrăvesc cu sandvișuri între ei! Bombe cu Salmonella livrate în Sankt Petersburg!


Când nu-i atacă dronele ucrainene, rușii se otrăvesc cu sandvișuri între ei! Bombe cu Salmonella livrate în Sankt Petersburg!

În Sankt Petersburg, 171 de persoane au suferit infecții intestinale acute după ce au consumat alimente de la compania Green Box, care au fost livrate de serviciul Samokat. Orașul Rospotrebnadzor, adică serviciul federal pentru supraveghere în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și a bunăstării populației, a anunțat acest incident în data de 10 septembrie .

Pe 8 septembrie, Rospotrebnadzorul din Sankt Petersburg a raportat o otrăvire în masă prin serviciul de livrare Samokat - 34 de victime deodată. A doua zi, pe 9 septembrie, numărul cazurilor de intoxicație s-a dublat - aproape șaptezeci de persoane au suferit o infecție intestinală după ce au comandat mâncare, inclusiv un copil. Mai mult de jumătate dintre ei - 40 de persoane - au ajuns în Botkin într-o stare de severitate moderată sau uşoară. În prezent 99 dintre victime se află în spitale. După cum clarifică Rospotrebnadzor, Salmonella, o bacterie care provoacă diaree, a fost găsită la opt dintre oamenii bolnavi care au fost otrăviți.

Printre cei otrăviți se numără și doi copii: unul are doi ani, celălalt are 12 ani, a declarat Comitetul de Sănătate din Sankt Petersburg . Starea lor este evaluată ca moderată.

Conform anchetatorilor, cauza otrăvirii locuitorilor din Sankt Petersburg o reprezintă consumul de sandvișuri de spanac cu ou, șuncă și sos olandez, sortiment alimentar produs de lanțul alimentar Green Box. 

Sandvișul în sine (foto sus) conține o umplutură de cartofi fierți, pătrunjel, mărar, șuncă, spanac prăjit, ouă ochiuri și sos olandez. Deasupra sandvișului se așază verdețuri mărunțite plus crema de caș făcută din brânză și smântână. Ceea ce a intrigat pe toată lumea este termenul de valabilitate al alimentului, acesta fiind unul impresionant, de 72 de ore.

Sandvișurile toxice au fost livrate de serviciul Samokat, iar Rospotrebnadzor, serviciul federal pentru supraveghere în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și a bunăstării populației, a identificat deja neconformități majore în timpul unei inspecții a spațiilor de producție Green Box. De exemplu, lanțul nu a respectat datele de expirare și condițiile de depozitare a produselor. Din 8 septembrie, companiilor Green Box s-a interzis temporar să opereze.

Însuși Green Box a explicat că clienții ar fi putut fi otrăviți de ouăle care au fost incluse în umplutura sandvișurilor. Rețeaua a depus deja mai multe loturi de ouă spre verificare, compania promițând că va oferi „asistență materială și sprijin” celor intoxicați.

„Suntem sincer descurajați de situația actuală; este prima dată când se întâmplă acest lucru în cei șapte ani de funcționare a companiei”, a menționat Green Box.

La rândul său, Comisia de anchetă a deschis un dosar penal din cauza otrăvirii în masă a oamenilor. A fost stabilit în temeiul articolului privind furnizarea de servicii care nu îndeplinesc cerințele privind siguranța vieții sau sănătatea consumatorilor (Partea 1 a articolului 238 din Codul penal al Federației Ruse).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.