Pavel Popescu: "Numirea lui Ponta în poziția de consilier onorific al prim-ministrului e un veritabil «middle finger» arătat partenerilor noștri euro-atlantici, un afront adus în primul rând Statelor Unite ale Americii!"


Pavel Popescu: "Numirea lui Ponta în poziția de consilier onorific al prim-ministrului e un veritabil «middle finger» arătat partenerilor noștri euro-atlantici, un afront adus în primul rând Statelor Unite ale Americii!"

Deputatul PNL Pavel Popescu critică dur numirea ex-premierului sinofil Victor Ponta în funcția de consilier onorific al prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, în domeniul relațiilor economice internaționale. 

CITIȚI ȘI: Cum a ajuns Ponta agent de influență al Chinei comuniste: primul oficial din Europa de Est care i-a pupat mâna lui Xi Jinping! Beijing, orașul iubirii cu Daciana pe bani publici

În acest sens, Pavel Popescu reiterează o serie de elemente pentru a scoate în relief faptul că numirea fostului premier Victor Ponta într-o asemenea poziție reprezintă un afront adus partenerilor euro-atlantici ai României. 

Redăm integral declarația deputatului PNL: 

"Numirea fostului premier Victor Viorel Ponta în poziția de consilier onorific al prim-ministrului este nici mai mult, nici mai puțin decât un veritabil «middle finger» arătat partenerilor noștri euro-atlantici, care și-au pus încrederea în România ca actor-cheie la nivel regional în proiecte majore precum reconstrucția Ucrainei și protejarea valorilor democratice în lupta împotriva autocrațiilor.  

Nu mă tem să o spun: este un afront adus în primul rând partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, să îl numești într-o asemenea poziție pe Victor Ponta, omul ce discreditează săptămânal la TV cel mai bun prieten al României - SUA, omul Partidului Comunist Chinez, cu atât mai mult într-un domeniu sensibil precum cel al relațiilor economice internaționale.  

De ce spun toate acestea?

- Victor Ponta este un aliat al fasciștilor de la AUR, consilier asumat al lui George Simion și unul dintre cei mai mari oponenți ai Ucrainei în discursul public. De la începerea războiului lui Putin împotriva Ucrainei, Ponta nu a ratat nici măcar o ocazie să iasă la televizor să bagatelizeze eforturile României de a ne sprijini vecinul în războiul de agresiune pentru a-i alunga pe ruși din țară;

- Victor Ponta a fost premierul care a semnat 10 memorandumuri de înțelegere cu Republica Populară Chineză, între care memorandumul secret cu Huawei, prin care era promis sprijin pentru participarea companiei chineze la structuri critice, de securitate, dar și o înțelegere pentru centrala de la Cernavodă, care era promisă, de asemenea, chinezilor. Ponta a fost cel care a insistat ca România să ridice relațiile cu China la nivel de parteneriat strategic, în ciuda tuturor îngrijorărilor de securitate față de această țară prezentate la nivelul comunității euro-atlantice;

- Nu a ratat nici măcar o ocazie să își manifeste simpatia pentru China. Omul s-a și însurat la Beijing, după ce a făcut toate eforturile de care a fost capabil să ne arunce, la pachet cu resursele noastre strategice, în mâinile unei puteri care caută deseori să dezbine ordinea internațională bazată pe reguli;

Ca vicepreședinte al unui partid de coaliție, în spiritul pragmatismului care știu că vă caracterizează, domnule premier Marcel Ciolacu, vă sfătuiesc să reconsiderați această numire care nu vă face cinste și care cu siguranță nu face cinste țării pe care, vremelnic, ați ajuns să o administrați".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.