Analfabetismul fiscal al PSD. Băcanu atrage atenția că, din pricina pesediștilor, România a profitat mult prea puțin de plecarea investitorilor din Rusia, iar acum țara noastră riscă să rateze o altă oportunitate majoră. Mesajul adresat premierului Ciolacu: "Soluția nu a fost niciodată biciuirea mediului privat şi a clasei de mijloc!"


Analfabetismul fiscal al PSD. Băcanu atrage atenția că, din pricina pesediștilor, România a profitat mult prea puțin de plecarea investitorilor din Rusia, iar acum țara noastră riscă să rateze o altă oportunitate majoră. Mesajul adresat premierului Ciolacu: "Soluția nu a fost niciodată biciuirea mediului privat şi a clasei de mijloc!"

În contextul în care PSD vrea să implementeze o serie de măsuri fiscale ce vor sufoca și mai mult mediul privat, mai ales microîntreprinderile, deputatul PNL Cristian Băcanu prezintă un tablou mai larg al analfabetismului fiscal pesedist și al șanselor ratate de țara noastră din pricina pesedismului economic. 

CITIȚI ȘI: Experții și analiștii financiari atrag atenția că măsurile propuse de PSD-PNL sunt un adevărat măcel fiscal pentru mediul privat! Nu vor tăia pensiile speciale și alte privilegii, în schimb vor acoperi „gaura din buget băgând din nou mâna în buzunarele puținilor oameni care mai muncesc pe bune în țara asta” / Pentru PFA-uri se anunță vremuri imposibile

Concret, liberalul atrage atenția că, din vina PSD, România a profitat mult prea puțin de contextul relocării companiilor din Rusia în alte țări ca răspuns la invazia rusească la scară largă asupra Ucrainei. 

Acum, pe lângă sufocarea mediului privat, România riscă să piardă o nouă oportunitate, investitorii care pleacă din Ungaria din cauza premierului ungar Viktor Orban urmând să evite România pe fondul măsurilor pe care PSD vrea să le implementeze în plan fiscal, avertizează deputatul liberal. 

Astfel, Cristian Băcanu îi solicită premierului Marcel Ciolacu "să renunțe la ideile care pot aduce România spre recesiune şi criză economică", soluția pentru România constând în "scăderea taxelor pe muncă și scăderea taxelor pentru mediul de afaceri".

Redăm declarația deputatului PNL:

"Banii marilor investitori nu stau niciodată pe loc. Nu stau în conturi, nu stau «la saltea». Banii marilor investitori merg de fiecare dată acolo unde există un sistem care este fundamentat pe o economie de piață. Adică acolo unde pot crea locuri de muncă, unde pot produce bunuri și servicii de calitate.  

În ultimii ani, la nivel global, dar mai ales la nivel regional am avut numeroase evenimente care au făcut ca investitorii să caute noi piețe pe care să investească. Pandemia, dar mai ales invazia rusă din Ucraina au făcut ca sute de miliarde de dolari să părăsească Rusia în căutarea unor noi oportunități.  

Din păcate, noi nu am reușit să profităm, așa cum am fi putut, de oportunitățile regionale. În aproape fiecare zi din 2022, liderii PSD au vorbit despre creșteri de taxe și de impozite pentru mediul privat, ba chiar au impus o creștere a fiscalității de la 1 ianuarie 2023. Asta a făcut ca doar o mică parte din banii care au plecat din Rusia să vină către România. Au preferat să meargă în țări care au o legislație prietenoasă cu mediul de afaceri, așa cum este Polonia.  

Mai nou, investitorii pedepsesc Ungaria și pleacă și de aici, din cauza politicilor ale administrației de la Budapesta.  

Și chiar în acest moment, pesediștii pare că și-au propus să dea lovitura de grație mediului privat din România – în special micilor întreprinzători care sunt într-o proporție uriașă români. Prin această nouă creștere a fiscalității pentru mediul de afaceri, riscăm nu doar să lovim în mediul privat, ci și să ne asigurăm că investitorii care pleacă din Ungaria din cauza lui Viktor Orban nu vin aici din cauza lui Ciolacu.  

E păcat și trist pentru români că premierul PSD copiază greşelile trecutului. E păcat și trist pentru români că în loc să încurajăm motoarele economiei românești nu facem decât să punem piedică dezvoltării României.  

Mă alătur antreprenorilor români și investitorilor străini și îi solicit premierului Marcel Ciolacu să renunțe la ideile care pot aduce România spre recesiune şi criză economică. Soluția nu a fost niciodată biciuirea mediului privat şi a clasei de mijloc. Și nu este nici acum.  

Ca liberal, cred că soluția pentru #România este scăderea taxelor pe muncă și scăderea taxelor pentru mediul de afaceri. Trebuie, în acelaşi timp, să luăm măsuri privind o reală reducere a cheltuielilor publice lipsite de oportunitate. Doar așa vom construi o Românie prosperă".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.