Mutanții ”noștri”


Mutanții ”noștri”

Mutantul e o corcitură hidoasă dintre mancurți și homo sovieticus, dintre secăturile locale din perioada URSS, care își ascundeau originea, limba, istoria lor națională, își dădeau odraslele la școlile rusești, vorbeau cu dispreț despre Moldova și -- urmașii lor de astăzi, – râsuri, lepădături și cozi de topor, care la comanda stăpânului de la Kremlin, au devenit mari pravoslavnici, au „îndrăgit” subit Moldova, transformându-se în stataliști și rugându-se în genunchi pentru sănătatea lui Putler și Kiril, preafericitul patriarh al Rusiei, cel cu crucea la gât și Kalașnikov-ul în tureatcă.

Mutantul e o încrucișare monstruoasă dintre criminalii de ieri, care îi deportau, îi îndobitoceau și rusificau pe moldoveni, -- și fariseii de astăzi, care, ca și înaintașii lor, îi disprețuiesc pe moldoveni, dar se prezintă ca apărători ai moldovenilor, dar, mai ales, ai statalității moldovenești.

Mutantul e scursura produsă în urma împerecherii dintre „bâdla” locală și fălosul grețos din „Mercedesul” furat din Europa, scursură căreia îi este silă să vorbească în limba maternă și strecoară printre dinții nespălați, o rusă stâlcită.

Mutantul e un amestec toxic, foarte periculos, dintre tot ce a avut mai rău Moldova de-a lungul timpului și adunătura actuală de șmecheri, paraziți și râsuri, care au obținut cetățenia română, dar hulesc și batjocoresc România, aplaudă banda șor-vor-dodonistă și așteaptă armata ucigașă a lui Putler să vină să „elibereze” R.Moldova de români.

Mutantul își urăște părinții, baștina, neamul, istoria, identitatea românească; lui îi este rușine să vorbească în limba mamei care l-a născut, și se maimuțărește într-o rusă aproximativă, vulgară, mojicească.

De peste un sfert de veac mutanții ne țin înfundați în tranşeele unui devastator război de uzură, care ne sfarmă încrederea în forţele proprii şi ne distruge speranţa în viitor. De ani și ani de zile societatea moldovenească nu coboară de pe baricade şi îşi iroseşte energiile în confruntări false, impuse și stimulate de ideologii de la Kremlin, confruntări legate de orientarea politică, de originea, patria şi limba moldovenilor.

Prin Declaraţia de Independenţă, Primul Parlament a încercat să închidă dezbaterile sterile, antiştiinţifice şi să pună capacul, pentru totdeauna, peste războiul identitar, adus pe pământul Moldovei de Rusia imperială. Din păcate, vechea nomenclatură comunistă a reușit să submineze conținutul Declarației de Independență, să-i dea foc acelui document magistral, plin de adevăruri, promovând mai departe falsurile care păstrează minciuna și influența rusească în Basarabia și îi dezbină pe moldoveni. Iar președinții P.Lucinschi, V.Voronin și I.Dodon au avut aceeași misiune -- de a menține în viață, cu orice preț, aberanta teorie stalinistă că moldovenii și românii sunt două popoare diferite, nepermițând, sub nici o formă, ca R.Moldova să se dezvolte și să se integreze definitiv în spațiul românesc.

În anii ocupației rusești, mutanții -- indiferent de vârstă, statut social, studii și titluri științifice, -- toți au fost împotriva renașterii naționale a moldovenilor, iar după Declarația de Independență din 27 august 1991, ei au făcut și fac front comun pentru a submina orice dezvoltare și construcție statală moldovenească, ieșită de sub controlul Federației Ruse.

Mutanții au susținut agresorii ruși în războiul de pe Nistru și nu patrioții moldoveni, care își apărau pământul natal cu prețul vieții. Mutanții au încurajat separatismul, dezmembrarea teritorială și enclavele rusești de la Tiraspol și Comrat. Mutanții neocomuniști, agrarieni, socialiști și interfrontiști, dirijați de serviciile speciale de la Moscova, au distrus bazele naționale și democratice ale statului de drept moldovenesc, început de Primul Parlament, ei au dat foc Declarației de Independență și au construit un stat oligarhic și corupt, după chipul și asemănarea lor, în care bandiții milionari huzuresc la libertate, iar poporul flămânzește și moare cu zile.

Statul mafiot, pe care l-au construit Lucinschi, Sangheli, Diacov, Braghiș, Voronin, Marian Lupu, Ostapciuc, Tarlev, Greceanâi, Dodon, Plahotniuc, a ucis încrederea cetățenilor și, mai ales a tineretului, în viitorul R.Moldova.

Voi, mutanților și slugi kremlineze nesătule, care ați luat ultima bucățică de pâine de la gura copiilor sărmani, voi ați îngropat R.Moldova, fiindcă ați făcut statul pentru un grup restrâns de paraziți, nu pentru toți cetățenii.

Evident, pentru mutanți și familiile lor -- statalitatea e dulce, dar nu și pentru milioane de moldoveni disperați!

În urma încrucișării monstruoase dintre mancurți, homo sovieticus, pușlamalele și lepădăturile de alaltăieri, de ieri și de azi au apărut mutanții. Ei își schimbă numele în comuniști, interfrontiști, agrarieni, socialiști, șoriști, dodo-voroniști, stataliști, națiune civică polietnică, dar esența lor rămâne aceeași – lichele ce slujesc stăpânii de la Moscova și urăsc deopotrivă R.Moldova, România, Uniunea Europeană, NATO și SUA.

Acum mutanții au comanda să apere „russkii șir”, să fraternizeze cu coloana a cincea și să-i „iubească”provizoriu pe moldovenii îndoctrinați, nehotărâți și rătăciți, până vine armata lui Putler.

Păzea! Feriți-vă de mutanți și de îmbrățișarea lor fariseică! Ei de mult au luat cei 30 de arginți pentru a vă vinde – a câta oară!? -- monștrilor de la Kremlin.

Huideo, mutanților!

(Text publicat în săptămânalul „Literatura și Arta”)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.