Lovitură de precizie a armatei Ucrainei: Încă un general rus a fost ucis în urma bombardării unui centru de comandă. Până și un canal de propagandă kremlinistă recunoaște superioritatea serviciilor de informații ucrainene


  • ACP
  • Jul 12, 2023 16:47
  • 701
Lovitură de precizie a armatei Ucrainei: Încă un general rus a fost ucis în urma bombardării unui centru de comandă. Până și un canal de propagandă kremlinistă recunoaște superioritatea serviciilor de informații ucrainene

Uciderea generalului locotenent Oleg Tsokov în atacul cu rachetă asupra unei clădiri în care se afla un centru de comandă al armatei ruse din apropiere de Berdiansk, pe 11 iulie, reprezintă una dintre loviturile cele mai reușite ale armatei ucrainene, adăugându-se astfel la uciderea altor cinci generali ruși de la începutul războiului la scară largă. 

Moartea generalului rus a fost anunțată public de un consilier al primarului Mariupolului ocupat, iar în cursul serii canalele de propagandă ruse au început să verifice și să confirme raportul conform căruia comandamentul rus a înregistrat victima cu cel mai înalt rang de până acum.  

Consilierul a anunțat că o rachetă a lovit Hotelul Dyuna, care găzduia conducerea militară rusă, adăugând că acea clădire este acum complet distrusă, iar zona din jurul ei a fost izolată.

Canalul Military Informant ("Voenny Osvedomitel") a scris că "o lovitură a rachetelor de croazieră Storm Shadow l-a ucis pe comandantul adjunct al Districtului Militar de Sud, generalul locotenent Oleg Tsokov", iar canalul Berdyansk Seichas ("Berdyansk Acum") a raportat o serie de explozii puternice la 3:30 dimineața și a observat activarea sistemelor rusești de apărare aeriană.

Canalul Zapiski Veterana ("Notele unui veteran") a scris un fapt surprinzător (pentru un canal de propagandă rus) despre calitatea serviciilor de informații militare ale Ucrainei, care ar fi semnificativ superioară celor ruse: "Oricât de trist este să recunoaștem, dar calitatea serviciilor de informații ale inamicului e mai mare decât a noastră. (...) Ca urmare a unei lovituri cu rachete asupra postului de comandă de rezervă din Berdiansk, generalul Tsokov a fost ucis". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.