Kremlinul se zbate să recâștige încrederea rușilor. Detaliile campaniei de PR pe care o desfășoară Putin și argații săi


  • ACP
  • Jun 30, 2023 21:04
  • 639
Kremlinul se zbate să recâștige încrederea rușilor. Detaliile campaniei de PR pe care o desfășoară Putin și argații săi

Kremlinul a lansat o ofensivă de PR pentru a încerca restabilirea încrederii în Putin și autoritățile centrale după rebeliunea condusă de șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, împotriva conducerii militare a Rusiei, ceea ce a declanșat cea mai gravă criză de securitate a țării din ultimele decenii.  

"Când trupele lui Prigojin au luat cu ușurință Rostov-pe-Don și aproape că au ajuns la Moscova fără nicio rezistență, s-a creat imaginea că nimeni nu a luptat pentru șef, pentru Putin; acest lucru contrazice imaginea liderului iubit la nivel național", a spus un oficial rus pentru publicația Moscow Times.

În aceste condiții Kremlinul încearcă acum să convingă națiunea rusă că domnia lui Putin ar fi de fapt neclintită și că nu s-a întâmplat nimic care să afecteze încrederea în conducerea statului și în țarul Putin. Astfel, pentru a arăta susținerea populară de care dispune, Putin a efectuat o vizită în Daghestan, de unde sunt publicate acum imagini cu băile de mulțimi pe care le-a făcut pe străzile din Derbent, unde apare răbdător între copii care vor selfie-uri cu el.  

În cadrul acestei campanii a Kremlinului pare să se înscrie și un sondaj publicat vineri de Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din întreaga Rusie, care arată că nivelul de încredere al publicului rus în președintele Vladimir Putin ar fi de 78,6% după ce ar fi scăzut cu numai scăzut cu 0,3 puncte procentuale.

Conform aceluiași sondaj, aproximativ 60,9% dintre respondenți au spus că au încredere în premierul Mihail Mishustin, dar numai un total de 51,7% au aprobat munca acestuia și 50,1% dintre cei chestionați au declarat că aprobă activitatea guvernului rus. (sursa: TASS)

Dar orice ar face acum Kremlinul pentru a repara imaginea lui Putin și a puterii centrale, din punctul de vedere al rusului obișnuit incidentul a marcat și începutul prăbușirii mai multor mituri despre natura sacră a Kremlinului, despre omniprezența serviciilor de informații și unitatea patriotică, conform analistei politice ruse Ekaterina Kurbangaleyeva, preluată de Moscow Times. (sursa: Moscow Times)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.