Ciubuc continuă ofensiva contra hoardei auriste. Ce spune despre intentarea unui proces care să vizeze desființarea AUR


Ciubuc continuă ofensiva contra hoardei auriste. Ce spune despre intentarea unui proces care să vizeze desființarea AUR

Prezent luni în emisiunea "100%" de la Realitatea PLUS, deputatul Ciprian Ciubuc a continuat disputa pe care o are, mai ales în justiție, cu partidul pe listele căruia a fost ales în Parlament, ne referim la AUR.  

Amintim că Ciprian Ciubuc a obținut joi, 22 iunie, o sentință în primă instanță de anulare a procesului verbal al congresului AUR în urma căruia George Simion fusese ales președinte de partid. Instanța în cauză, Tribunalul București, a anulat inclusiv o decizie a Juriului Național de Onoare, Disciplină și Arbitraj al AUR prin care Ciprian Ciubuc a fost exclus din partid. 

CITIȚI ȘI: Coșmelia kremlinistă AUR se zguduie din temelii în urma unei sentințe date de Tribunalul București: A fost ANULATĂ alegerea lui Simion în funcția de președinte de partid. Deputatul care a intentat procesul amenință că merge până în pânzele albe: "DIZOLVAREA AUR!"

În cadrul emisiunii de astăzi, deputatul ex-AUR a vorbit despre neregulile pe care le-a reclamat în instanță privind modalitatea discreționară și nestatutară prin care George Simion și-a exercitat puterea în partid. De asemenea, Ciprian Ciubuc a precizat că, în situația în care sentința nefavorabilă partidului AUR va fi finalmente definitivă, atunci se va mai deschide o cale de atac în justiție, a cărei rezultat poate fi dizolvarea formațiunii politice. 

Moderator: Nu e definitivă hotărârea. V-ați bucurat așa pe jumătate. Cei de la AUR zic că e și vrăjeală. 

Ciubuc: Știți cum se spune, am câștigat o luptă urmează războiul. Deci stau liniștit, n-am nicio problemă. Știu foarte bine, sunt bazat, pentru că am fost printre primii oameni care a și redactat statutul AUR. Cunosc foarte bine articolele care au fost încălcate. Deci, după cum ați văzut, în primă instanță a fost anulat procesul verbal. Automat a anulat orice act aprobat la congres, inclusiv decizia nr. 10 prin care așa-zisul Juriu de Onoare și Arbitraj m-a exmatriculat din AUR. (...) Majoritatea colegilor nu-și asumă greșelile și trec cu vederea toate aceste mizerii din AUR. (...) Vă dau numai un exemplu. Conducerea AUR e formată din cinci parlamentari de exemplu. Noi ne-am opus de exemplu. Ședința CNC de modificare a statutului nu s-a întrunit, nu s-a făcut cvorum, au fost chemați deputații în birou la Simion să semneze modificarea statutului, că sunt de acord ca Simion să fie președinte și că sunt de acord ca pe 27 martie să fie congresul. Conform articolului 43, trebuiau anunțate cu 30 de zile înainte data, locul și ordinea de zi a congresului. Nu au fost anunțate, decât cu două zile (înainte de congres - n .red.)... Mai mult decât atât, toate actele emise de filiale cu o zi înainte au fost modificate, au fost schimbați oameni, delegați din județe pe iște criterii aberante! De exemplu, "câte pliante ați comandat pentru Iohannis?". În funcție de asta, erau nominalizați oamenii la congres. Sau, de pildă "câte ore ai fost la proteste?", "câte autocare ai adus la București?". Deci tot felul de mizerii! 

Georgiana Teodorescu (AUR): Eu vă spun în felul următor, că avem o hotărâre judecătorească definitivă care a validat congresul.

Ciubuc: E o altă speță. 

Georgiana Teodorescu: Bun, haideți să vedem în instanță, să iasă motivarea, mai discutăm peste câteva luni. Între timp, domnul Simion e președinte la partid, nu se desființează AUR, nu pleacă domnul Simion acasă, nu pleacă nici domnul Claudiu Târziu care este președinte CNC.

Ciubuc: Dvs. ați studiat legea partidelor? Legea spune în felul următor, că în momentul în care nu respecți statutul, partidul poate fi dizolvat.

Moderator: Dacă obțineți o hotărâre definitivă că nu a respectat statutul, se desființează partidul? 

Ciubuc: Dacă cere cineva asta, da. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.