Kremlinul promite solde babane și acordarea cetățeniei rusești tuturor imigranților cubanezi care acceptă să lupte împotriva Ucrainei. Numai că sunt trimiși carne de tun în zone cu o rată astronomică a mortalității


  • ACP
  • May 28, 2023 17:36
  • 1709
Kremlinul promite solde babane și acordarea cetățeniei rusești tuturor imigranților cubanezi care acceptă să lupte împotriva Ucrainei. Numai că sunt trimiși carne de tun în zone cu o rată astronomică a mortalității

După ce au fost aruncați de Moscova în prima linie a frontului foarte mulți imigranți veniți din republicile ex-sovietice, amăgiți cu plata soldei ori cu promisiunea obținerii rapide a cetățeniei, zilele trecute au intrat în rândurile armatei ruse invadatoare imigranți din cu totul altă parte a lumii. 

Publicația Ryazan Gazette a raportat că de data aceasta a venit rândul imigranților cubanezi din Rusia să se alăture armatei care a invadat Ucraina, în schimbul cetățeniei, semnând în acest sens contracte pentru o durată de un an după care au fost imediat trimiși în zona de război. 

Cubanezii vor primi o plată unică de la guvernul federal al Rusiei, echivalentă cu 2.267 de euro alaturi de alți 2.330 de euro din regiunea Ryazan, împreună cu un salariu lunar de 2.371 de euro, conform informațiilor publicate de The New York Post. 

Asta în condițiile în care un salariu mediu în Rusia este de aproximativ 755 euro. În Rusia sunt mii de cubanezi veniți în ultimii ani, deoarece aceasta este una dintre puținele țări care nu cere vize pentru cetățenii cubanezi, potrivit publicației cubaneze Directorio Cubano. Mulți dintre aceștia au răspuns acum apelului lui Putin făcut la începutul lunii mai de a se înrola în armata rusă, dar și promisiunii acestuia că dacă vor lupta în Ucraina vor primi cetățenia rusă împreună cu familiile lor. 

Oricum, cetățenia pentru familii ar putea fi singurul beneficiu pentru cei mai mulți cubanezi înrolați, întrucât e clar că vor fi folosiți drept carne de tun în zone cu o rată astronomică a mortalității și nu vor apuca să primească salariile promise – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.