Rusisme: Poliția din Moscova a reținut o fată chiar în fața monumentului lui Lesya Ukrainka, în timp ce voia să depună flori în memoria celor uciși în bombardamentul rusesc asupra unei clădiri rezidențiale din Uman


Rusisme: Poliția din Moscova a reținut o fată chiar în fața monumentului lui Lesya Ukrainka, în timp ce voia să depună flori în memoria celor uciși în bombardamentul rusesc asupra unei clădiri rezidențiale din Uman

La Moscova, poliția a reținut o fată care venise să depună flori în memoria victimelor atacului cu rachete rusești asupra unei clădiri rezidențiale din Uman, la un monument dedicat scriitoarei Lesya Ukrainka. Acest lucru a fost raportat de OVD-Info. Publicația publică o înregistrare video a reținerii, filmată de martorul ocular – detalii AICI.  

Cu o seară înainte a avut loc o comemorare spontană la monumentul lui Lesya Ukrainka din Moscova. Oamenii au adus flori. Aceștia nu au fost reținuți, dar seara târziu memorialul ar fi fost vandalizat, iar poliștii au aruncat la gunoi florile și jucăriile aduse. Dar oamenii au început din nou să aducă flori. Potrivit IAB-Info, pe lângă flori, fata reținută a adus și o placă cu un text, dar nu se știe ce era scris pe ea.

Anterior, locuitorii Moscovei au adus flori la monumentul lui Lesya Ukrainka, în urma unui atac cu rachete rusești asupra orașului Dnipro, în ianuarie, în care au fost ucise 46 de persoane. În primele ore ale zilei de 28 aprilie, trupele rusești au atacat Ucraina. În Uman, în regiunea Cherkasy, o rachetă a lovit o clădire rezidențială de nouă etaje. O înregistrare video de la fața locului a arătat că cel puțin o intrare din clădire s-a prăbușit. În urma atacului cu rachetă, 23 de persoane au fost ucise, inclusiv șase copii.

În Dnipro, rachete rusești au lovit o casă privată. Potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, forțele de apărare au distrus 21 dintre cele 23 de rachete de croazieră și două drone rusești.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.