Cine îl mai oprește pe Kuzmin? Tolerată de Aurescu, Ambasada Rusiei în România detonează bombe ale dezinformării în spațiul public


Cine îl mai oprește pe Kuzmin? Tolerată de Aurescu, Ambasada Rusiei în România detonează bombe ale dezinformării în spațiul public

Nederanjată de ministrul român al Externelor, Bogdan Aurescu, Ambasada Rusiei în România continuă să se comporte ca o sordidă oficină a criminalei propagande kremliniste, dejecțiile cu care așa zisa instituție diplomatică infestează spațiul public atingând o nouă culme a toxicității. Dacă până de curând, acoperiții din subordinea ex-kaghebistului Kuzmin se mulțumeau să rostogolească pe conturile proprii de socializare, și către publicațiile trolilor auto învestiți cu titulatura de jurnaliști, declarațiile de presă ale Ministerului rus de Externe, în ultima zi a lui aprilie angajații biroului de presă al Ambasadei au pus mâinile pe pixuri și au comis, la ordin și sub bonificație, o mizerabilă operă colectivă de mistificare a realității. Kuzmin și agenții săi de dezinformare și influență au lăsat în plata Domnului (Putin) treburile firești ale unei reprezentanțe diplomatice, și s-au transformat într-un difuzor de mizerii propagandistice la adresa Occidentului, a Ucrainei și a lumii libere în general.

”Sunt comise aproape zilnic crime împotriva populației civile din Donbas și a teritoriilor eliberate din regiunile Herson și Zaporojie. Începând de februarie 2022, peste 4.600 de civili, inclusiv aproape 200 de copii, au fost uciși aici ca urmare a loviturilor de artilerie ale forțelor armate ale Ucrainei. Câteva mii de persoane, inclusiv peste 300 de copii, au fost rănite. Victimele actelor teroriste organizate de serviciile speciale ucrainene în diferite regiuni ale Rusiei sunt femei și copii, jurnaliști, personalități publice și politice, oficiali guvernamentali și agenții de aplicare a legii”, anunță Biroul de presă al Ambasadei Rusiei la București, ironizând ”învățătorii de peste ocean care închid de bunăvoie ochii la orice încălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului care au loc în Ucraina”.

Kuzmin and Co se lansează apoi în câteva tușeuri isterice la adresa conducerii de stat ucrainene, acuzând-o că, prin normativele care au ca efect închiderea supapelor mediatice kremliniste de influență și dezinformare, etnicii ruși sunt cenzurați și prejudiciați în exercitarea drepturilor lor fundamentale.

Nu în ultimul rând, alintând complicii din Ucraina ai crimelor lui Putin cu titulatura de ”forțe de opoziție”, oficina sordidă de falsuri politicianiste numită ”Ambasada Rusiei în România” deplânge ”campania deschisă de curățare a cercurile politice de personalitățile inacceptabile” și ”lupta crudă și cinică pentru distrugerea Bisericii Ortodoxe Ucrainene, însoțită de persecuția clerului și a turmei și de confiscarea proprietăților bisericești”. 

Încheierea fuleului delirant, emanat urât mirositor în spațiul public, este executată de biroul de copiști gradați fesebiști ai ambasadorului Kuzmin într-o notă apoteotică, ce amintește de narativul tipic al ”presei” bolșevice de ani 40 – 50 în Uniunea Sovietică: ”este evident că regimul autoritar de la Kiev a luat un curs spre transformarea ucrainenilor în sclavi neputincioși, care sunt ușor de controlat și nu le deranjează să trimită pe front pentru moarte sigură. Pe fondul lipsei de succese militare și al înrobirii financiare a țării de către creditorii occidentali, Vladimir Zelenski merge cu ușurință să calce în picioare drepturile și libertățile cetățenilor și un atac satanic asupra Bisericii canonice. În același timp, tânăra „democrație experimentală” de pe pământul ucrainean dobândește treptat toate semnele „ciumei brune”, pe care Europa a întâlnit-o odată...”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.