Concluzia întâlnirii Xi-Macron. Daniel Uncu: "Beijingul joacă o carte mare grație infantilismului președintelui francez! Între timp, Ucraina sângerează, se apară eroic și, oricât de greu le este unora să accepte, ne apară eroic pe noi toți!"


Concluzia întâlnirii Xi-Macron. Daniel Uncu: "Beijingul joacă o carte mare grație infantilismului președintelui francez! Între timp, Ucraina sângerează, se apară eroic și, oricât de greu le este unora să accepte, ne apară eroic pe noi toți!"

Vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, îl critică aspru pe președintele francez Emmanuel Macron, care pare să fi fost convins de dictatorul chinez Xi Jinping că Franța poate deveni "vioara întâi europeană pe mâna unei... cooperări cu China comunistă, care are Moscova la mână!".

În acest context, Daniel Uncu punctează că Macron "nu înțelege că o China dominantă, consolidată via BRICS și Organizația pentru Cooperare de la Shanghai, este o dramă pentru democrațiile occidentale".

Nu în cele din urmă, Daniel Uncu atrage atenția că în tot acest timp în care "Beijingul joacă o carte mare grație infantilismului lui Macron", "Ucraina sângerează, se apară eroic și, oricât de greu le este unora să accepte, ne apară eroic pe noi toți'.

"Incapabilul președinte al Franței se pupă în bot cu dictatorul comunist de la Beijing.  

Pe scurt, băiețașul de la Élysée reiterează ideea, trasată recurent de peste 10 ani de tandemul franco-german, a decuplării Europei de SUA.

Visele umede ale gerontofilului, blocat în pubertate (inclusiv, politică!), sunt, de fapt, despre o Europă dominată de un Paris din ce în ce mai bine dotat militar (!) - Berlinul, fiind demult demilitarizat prin politicile anti-NATO ale tovarășei Merkel.

Pe acest fond, dictatorul Xi tocmai a reușit, se pare, să îi sugereze imberbului francez că hexagonul poate deveni, astfel, vioara întâi europeană pe mâna unei... cooperări cu China comunistă, care are Moscova la mână!

Beijingul joacă, așadar, o carte mare grație infantilismului lui Macron, slăbiciunii unui președinte american decrepit și neomarxist - care a lăsat, printre multe altele, Arabia Saudită pe mâna aceluiași Beijing - și psihopatiei lui Putin, care stă la rându-i la mâna importurilor de petrol și gaze rusești ale tovarășilor asiatici.

Între timp, Ucraina sângerează, se apară eroic și, oricât de greu le este unora să accepte, ne apară eroic pe noi toți.

Inclusiv pe prostovanul de Macron, care nu înțelege că o China dominantă, consolidată via BRICS și Organizația pentru Cooperare de la Shanghai, este o dramă pentru democrațiile occidentale, indiferent cât de imperfecte și lovite corect politic ar fi.  

Sau, oare, înțelege perfect și, în acest caz este sabotor al eforturilor supraomenești ale poporului ucrainean în lupta cu agresorul rus, sabotor al intereselor Franței - după modelul lui Merkel în concubinajul energetic germano-rus - și, finalmente, sabotor al pactului politico-militar euro-atlantic... !?", precizează Daniel Uncu într-o postare pe Facebook. 

Ca o contrapondere, Daniel Uncu oferă exemplul Cehiei, care, pentru prima dată în istorie, nominalizează explicit Rusia și China drept amenințări la adresa securității statului.

"Și, ca să fie clar, cât de inept e dansul franco - german, moderat uneori de unele derapaje ale Washingtonului neostângist, în chestiunea identificării pericolului sino-rus la adresa civilizației euro-atlantice, Cehia salvează starea de relativism strategic și informativ și pune punctul pe 'i', în consonanță cu doctrina militară a NATO!

'Pentru prima dată în istorie, Praga nominalizează explicit Rusia și China drept amenințări la adresa securității statului. În cadrul unui interviu acordat pentru iROZHLAS.cz, directorul Secției politice și strategie de apărare din cadrul Ministerului ceh al Apărării, Jan Jireš, a declarat, sâmbătă că, pentru prima dată în documentele sale strategice, Cehia numește Rusia și China drept amenințări la adresa securității statului', scrie publicația defenseromania.ro, preluată de podul.ro  

Potrivit lui Jan Jireš, până acum, în cele două documente principale ale politicii cehe de securitate și apărare, au apărut formulări generale precum 'unele state' sau 'instabilitate și conflicte regionale în zona euro-atlantică'.

Oficiali din Ministerele Apărării și Afacerilor Externe lucrează la documentele care definesc pozițiile, ambițiile și planurile cehe în politica de securitate și apărare. Este vorba despre Strategia de Securitate și Strategia de Apărare, ale căror versiuni valabile în prezent sunt depășite din cauza invaziei ruse asupra Ucrainei, se arată în materialul preluat de podul.ro.

'Ambele documente vor menționa în mod explicit autorii celor mai mari amenințări. Pe lângă terorism, Rusia și China vor fi acolo', a precizat Jireš.

'Nu este nimic surprinzător, deoarece noul concept strategic al NATO este explicit în identificarea inițiatorilor principalelor amenințări la adresa securității', a conchis același Jireš.

În acest context, reafirm că servilismele macronian si berlinez față de Beijing devin nu doar o dovadă de toxic servilism pecuniar față de Moscova și Beijing, dar și o dovadă de sabotare a coeziunii, a rolului și a locului NATO în jocul geostrategic mondial.

Grav. Extrem, de grav!", mai punctează Daniel Uncu într-o postare pe Facebook. 

Reiterăm că președintele francez, în urma vizitei la Beijing, a precizat că Europa trebuie să își reducă dependența față de Statele Unite și să evite să se lase antrenată într-o confruntare China - SUA în problema Taiwanului. Macron a subliniat teoria sa preferată de "autonomie strategică" potrivit căreia Europa, probabil condusă de Franța, să devină o "a treia superputere". Astfel, în timp ce zbura de la Beijing la Guangzhou, în sudul Chinei, la bordul COTAM Unité, Air Force One al Franței, Macron a opinat că "marele risc" cu care s-ar confrunta Europa este să "se lase prinsă în crize care nu sunt ale noastre și care s-o împiedice să își construiască autonomia strategică". 

MAI MULTE DETALII: Prostiile debitate de Emmanuel Macron privind distanțarea Europei față de SUA încurajează China să devină și mai agresivă pe plan internațional. Liderul francez le cere europenilor să nu urmeze SUA în problema Taiwanului, aberând despre o așa-numită "autonomie strategică"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.