Partizanii ucraineni dau lovitură după lovitură: Încă un colaboraționist de top al Kremlinului din zonele ocupate temporar din Ucraina a avut de-a face cu rezistența ucraineană. Cine este cel care a fost vizat de această dată


  • ACP
  • Mar 27, 2023 18:21
  • 1441
Partizanii ucraineni dau lovitură după lovitură: Încă un colaboraționist de top al Kremlinului din zonele ocupate temporar din Ucraina a avut de-a face cu rezistența ucraineană. Cine este cel care a fost vizat de această dată

Mișcarea de rezistență ucraineană din zonele ocupate de ruși și-a făcut simțită din nou activitatea, aruncând în aer mașina șefului departamentului poliției din Mariupol, Mihail Moskvin, aflată în zona pieței Bakhchivanji din Mariupol.

Primarul Mariupolului, Vadym Boichenko, a remis un comunicat pe Twitter în care a spus că "mișcarea de rezistență a lovit în Mariupolul ocupat, aruncând în aer o mașină aparținând unuia dintre ofițerii militari de top". 

Agenția rusă de presă Tass a relatat că "luni dimineața s-a atentat la viața șefului poliției Mihail Moskvin, dar acesta este în viață, conform unei surse din structurile de putere ale RPD (așa zisa Republica Populata Donețk)".

"Mașina lui Moskvin a explodat la câțiva metri de el, iar bărbatul a suferit o contuzie", se mai spune în comunicatul Tass de pe Twitter, care nu oferă mai multe detalii despre starea lui Moskvin. (sursa: AICI)

Rezistența ucraineană din zonele ocupate are mai multe lovituri de acest fel la activ, unele ducând la moartea sau rănirea gravă a celor vizați, cum a fost în cazul colaboraționistului Serhey Moskalenko, "șef al centrului de detenție" din așa-numitul "Departament de poliție Nova Kakhovka" care a fost ucis săptămâna trecută în explozia mașinii sale. (PODUL a relatat AICI despre subiect)

În aceste condiții ocupanții și colaboraționiștii lor sunt cu siguranță mult mai atenți pentru a preveni astfel de lovituri ale Rezistenței, dar ucrainenii reușesc în continuare să își îndeplinească obiectivele, reușind să rănească sau să elimine colaboraționiștii cei mai periculoși.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.