Noua Lege a educației. Cum să faci o lege care să permită jaful și în același timp să te asiguri că îți fug din țară cât mai mulți tineri


Noua Lege a educației. Cum să faci o lege care să permită jaful și în același timp să te asiguri că îți fug din țară cât mai mulți tineri

Noua lege a educației prevede la articolul 141 alin 11 posibilitatea ca autoritățile locale să schimbe destinația spațiilor școlare nefolosite pentru activități didactice vreme de 3 ani în clădiri pentru servicii publice.

Să înceapă jaful imobiliar și batjocorirea copiilor!

Fenomenul este următorul: avem din ce în ce mai puțini elevi. Și ce face superba noastră clasă politică? În loc să ia măsuri ca să scadă aglomerația din școli încurajează pe mai departe acest fenomen. Schimbarea destinației unor școli exact asta înseamnă – înghesuirea elevilor în spații mai puține. Nu ne gândim cum să renovăm vechile școli și să le facem funcționale – nu, le dăm pe mâna primarilor ca să facă clădiri pentru servicii publice (ce o mai fi însemnând și asta?!?)

Mecanismul jafului îl vedem deja pe la unii primari iuți de mână: școli relocate pentru renovare sau orice alt motiv, comasate instituțional (se învață între timp să stea călare unii peste alții și oricum generațiile viitoare vor fi din ce în ce mai mici). După 2-3-4 ani în care primăria nu face nici una din lucrările anunțate se schimbă destinația clădirilor prin hotărâre de consiliu local. Și se face în fosta școală ce vrea suflețelul primarului.

Între timp copiii care au învățat în condiții mizerabile au un singur gând: adio România! Și uite-așa, clasa asta politică a noastră își atinge mai multe scopuri: un nou jaf imobiliar de amploare, plus scapă de cei care ar vrea să schimbe ceva. Până o să rămânem o țară plină de bugetari săraci și proști. Autoritățile din România au deja mari probleme în a găsi forță de muncă calificată – dar nu contează! – un funcționar prost grămadă și rudă cu cine trebuie este mult mai bun decât unul care pune întrebări sau – Doamne ferește! – cere să fie respectată legea (ptiu, ptiu, ptiu piei drace!)

Țara asta nu e distrusă de nimeni altcineva decât de clasa politică decerebrată, dezideologizată și pusă pe furt oriunde, oricât, oricând, de la oricine.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.