Agent FSB-ist și șef al Sputnik.md, Iurie Roșca îi amenință pe cei 60 de europarlamentari veniți la Chișinău că riscă să fie luați ostatici în cazul unei lovituri de stat dată de Rusia. Amenințările și minciunile unui lumpen absolut


Agent FSB-ist și șef al Sputnik.md, Iurie Roșca îi amenință pe cei 60 de europarlamentari veniți la Chișinău că riscă să fie luați ostatici în cazul unei lovituri de stat dată de Rusia. Amenințările și minciunile unui lumpen absolut

În contextul amenințărilor rusești din ce în ce mai pronunțate la adresa R.Moldova, un grup consistent de europarlamentari (aproximativ 60) se află zilele acestea la Chișinău, pentru a da un semnal firesc că Uniunea Europeană dezaprobă total planurile Rusiei, Bruxelles-ul susținând securitatea cetățenilor dintre Prut și Nistru.  

Printre europarlamentari se numără și Eugen Tomac, care a explicat, pe Facebook: 

„Am venit aici în primul rând pentru a-i asigura pe românii de pe această parte a Prutului că suntem alături de ei. Noi, cei din România, dar și toată Uniunea Europeană.În aceste vremuri în care Kremlinul amenință Republica Moldova aproape zilnic, este obligația noastră să fim solidari și să susținem cu toată forța acest ținut românesc continuu hărțuit de urmașii lui Stalin. Mai ales că astăzi, R. Moldova are un lider curajos precum Maia Sandu. Trebuie să fim uniți fără rețineri în a apăra o cauză dreaptă, pentru că este și cauza noastră!”.

Cum a sosit delegația UE, propaganda rusă a început să reverse toate amenințările și minciunile posibile, încercând să manipuleze grosier pe marginea evenimentului. Cel mai dement se dovedește (din nou) agentul FSB-ist Iurie Roșca, șeful Sputnik.md. 

Nici mai mult, nici mai puțin, într-un video împroșcat pe Facebook, Iurie Roșca îi amenință explicit pe cei aproximativ 60 de eurodeputați veniți să susțină R.Moldova, că ar fi vai de ei dacă Rusia ar da acum o lovitură de stat la Chișinău, luându-i pe toți ostatici, împreună cu ”capra de Maia Sandu”, sau punându-i pe fugă, ca pe ”o turmă”. Europarlamentarii ar fi fost trimiși la Chișinău de ”Oculta Mondială”, delirează el.

Asta după ce același Roșca a mințit în gura mare că, vezi Doamne, chiar el ar fi fost telefonat de unii dintre europarlamentari, care cică i-ar fi vechi cunoștiințe, ”rugându-l” să le deslușească ”adevărata” situație a R.Moldova. Desigur, așa ceva NU s-a întâmplat niciodată, întrucât nimeni întreg la cap nu l-ar frecventa pe FSB-istul Roșca (cu atât mai mult într-un astfel de context) și nici măcar n-ar ține în telefon numărul unui astfel de rebut. În realitate, Iurie Roșca minte cum respiră și se umflă-n pene de plastic, insistând că el ar fi băgat în seamă la nivelul UE, unde ar fi socotit ”analist”, ”expert” ș.a.m.d.. Situație cu atât mai caraghioasă cu cât Iurie Roșca este un analfabet funcțional care vorbește o română aproximativă, stricată, acordurile între subiect și predicat fiind uneori mult prea dificile pentru intelectul său, dacă nu imposibile cu totul. În schimb, când se reproduce în rusă, trebuie să admitem că Roșca se descurcă admirabil. 

Avertizăm din nou că agentul FSB-ist Iurie Roșca ar trebui arestat sau expulzat în Rusia, inerția autorităților din stânga Prutului fiind de neînțeles. De asemenea, la finalul războiului rusesc de lângă granițele noastre, Roșca ar trebui judecat la Kiev, alături de ceilalți propagandiști ai Rusiei care au incitat la genocid în Ucraina, încercând să ”legitimeze” crimele în masă și gropile comune. Amintim că Iurie Roșca e interzis pe termen nedeterminat pe teritoriul României. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.