4 martie: PROTESTE la Timișoara și la București împotriva propunerilor legislative de modificare a Codului Penal inițiate de plagiatorul Bode, ministrul penelist al Internelor. Vă așteptăm în stradă! APELUL lansat de EuRoCivica, Corupția Ucide și alte organizații civice


4 martie: PROTESTE la Timișoara și la București împotriva propunerilor legislative de modificare a Codului Penal inițiate de plagiatorul Bode, ministrul penelist al Internelor. Vă așteptăm în stradă! APELUL lansat de EuRoCivica, Corupția Ucide și alte organizații civice

Primăvara se numără protestele. Inițiate de plagiatorul Lucian Bode, ministrul penelist al Internelor, propunerile legislative de modificare a Codului Penal îi scot din nou pe români în stradă. La 4 martie, atât în Timișoara (Piața Operei) cât și în București, la ora 16.00, mai multe organizații și asociații ale societății civile organizează proteste împotriva acestor modificări de factură totalitaristă care au menirea de a îngrădi drepturile cetățenești și de a-i proteja pe politrucii reprobabili cățărați la putere. 

Pe pagina de Facebook a Platformei EuRoCivica a fost postat următorul apel: 

”Propunerile legislative de modificare a Codului Penal, pe care le-a inițiat ministrul de Interne, Lucian Bode, continuă seria de decizii politice care au ca scop îngrădirea drepturilor cetățenești și protejarea găștii de ‹siloviki› autohtoni în fața posibilelor acuzații ale Justiției.

Din nefericire, actuala guvernare a restaurat drepturile foștilor activiști comuniști și a moștenitorilor lor, a securiștilor, mulți dintre ei suspecți de diverse crime împotriva democrației, constituind o adevărată clasă socială privilegiată. Pensiile sociale, pensionările la vârste absurde, salariile publice uriașe, sinecurile acordate, onorurile academice nemeritate și alte astfel de avantaje ilegitime au generat adevărate rupturi în societatea românească, împărțind populația în oameni obișnuiți și privilegiați cărora li se permite totul.

Obsesia lor a rămas aceea de a se proteja judiciar, controlând Justiția. Ministrul Bode împreună cu celelalte personaje din junta militară care conduce România au doar un singur scop: menținerea puterii și îmbogățirea nejustificată.

Au călcat totul în picioare: mândria națională în fața umilinței nejustificate a unor țări prezumtiv prietene, interesele naționale ale României în raport cu partenerii tradiționali, rolul pe care România ar putea să-l aibă în contextul deținerii de către țara noastră a unor cantități apreciabile de hidrocarburi. Au trădat țara și au jefuit-o, făcând abstracție de orice reguli și conduite democratice.

În acest context, vă chemăm să ieșim în stradă, aceasta fiind ultima opțiune pe care ne-au lăsat-o”.

La București, protestul va fi organizat de Corupția Ucide, Inițiativa România, Declic și Diaspora Milano. Redăm comunicatul organizațiilor civice: 

"Poftiți la democrație marca PNL-PSD!

Ce sunt alea dreptul la protest, libertatea de exprimare și opțiunea de a nu fi de acord cu puterea?! Comentați? Mergeți la pușcărie, fraieri plătitori de taxe!

O învârteală legislativă ca-n Rusia lui Putin, scoasă din sertarul cu iliberalism de către doi plagiatori PNL care fac abuz de putere - premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne Lucian Bode au dezgropat cadavrul proiectului anti-proteste al foștilor lideri PSD de tristă amintire: Liviu Dragnea - Carmen Dan.

Ba chiar au venit cu o versiune și mai periculoasă pentru libertatea de exprimare și democrație!

Articolul 371 din Codul Penal care privește tulburarea ordinii şi liniştii publice se modifică după cum urmează:

„(1) Fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 5 ani.

(2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) este săvârșită de către:

a) două sau mai multe persoane împreună;

b) o persoană având asupra sa o armă de foc, un obiect, un dispozitiv, o substanță sau un animal ce pot pune în pericol viața, sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.”

Reamintim cine sunt cele două personaje care au scos din sertarul dictaturii atacul la adresa democrației:

Lucian Bode, ajuns ministru de Interne după cum îi stă în obicei politicii mioritice, este un incompetent acuzat de plagiat.

Tot el mai este acuzat și că a aranjat o licitație cu dedicație pentru prietenul lui Klaus Iohannis - Michael Schmidt, cel care conduce Automobile Bavaria, deturnând un proiect pe fonduri europene pentru siguranță rutieră ca să cumpere 600 de BMW-uri pentru poliție, în mod evident trucând licitația.

Lucian Bode este vedetă PNL.

Premierul Nicolae Ciucă este acuzat de plagiat în teza sa de doctorat în urma unei anchete a jurnalistei Emilia Șercan.

Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Tot vedetă PNL este și Nicolae Ciucă.

G4Media a dezvăluit recent că dosarul în care premierul Nicolae Ciucă a solicitat anularea sesizărilor de plagiat din teza sa de doctorat a fost ”direcționat” spre un complet condus de un judecător care s-a pensionat imediat după ce a anulat sesizările de plagiat.

(Ce convenabil!?!)

Propunerea pentru modificarea articolului 371 din Codul Penal privind tulburarea ordinii şi liniştii publice a generat controversă pentru că:

- Guvernul poate (și va) interpreta larg și subiectiv definiția tulburării ordinii și liniștii publice, limitând astfel libertatea de exprimare și asociere a cetățenilor.

Termenii utilizați în această lege sunt vagi și pot (vor) fi interpretați într-un mod discreționar, ceea ce poate duce la decizii nejustificate și abuzive ale autorităților.

- Guvernul poate folosi această lege pentru a reprima criticii și oponenții politici, în loc să abordeze problemele aduse în discuție de către cei care îi contestă deciziile.

Sună cunoscut?

Vă propunem un exercițiu de imaginație:

Un grup de minimum 2 cetățeni se strânge în fața Guvernului și strigă în gura mare: <<Jos cutărescu! Huuo! La pușcărie, mafioților, hoților, corupților! Ciucă anchetat! Bode este un plagiator! Rușine să vă fie!>>

Și/sau își aduc cu ei la protest umbrele, selfie stick-uri, cățeii, își pun bețe la steaguri și bannere, ș.a.

Cum analizează autoritățile situația după noile modificări:

- Sunt minimum doi - adunare publică.

- Strigă în gura mare, deci tulbură ordinea și liniștea publică;

- Le urează miniștrilor pușcărie, înseamnă că aduc atingeri grave demnității politicienilor (corupți), în frunte cu (plagiatorii și combinatorii) Nicolae Ciucă și Lucian Bode;

Măsură:

Închisoare de la 2 la 7 ani.

Aproape că nu-ți vine să crezi cum tot reapare acest vis iliberal al puterii, în timp ce trăim în democrație.

Ne vedem la protest, în Piața Victoriei!

Să veniți cu obiecte, dispozitive, animale!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.