VIDEO Partizanii ucraineni, în acțiune: Un milițian care colabora cu ocupanții ruși, ucis într-un atentat cu bombă


VIDEO Partizanii ucraineni, în acțiune: Un milițian care colabora cu ocupanții ruși, ucis într-un atentat cu bombă

În orașul ucrainean aflat sub ocupație Enerhodar, explozia unui automobil a ucis un milițian care colabora cu invadatorii ruși. Explozia s-a produs la 7:50 dimineața, pe 3 februarie. Acest lucru a fost raportat de Vladimir Rogov, un oficial instalat de Moscova în partea controlată de Rusia din regiunea Zaporojie.

Rohov a spus că "forța exploziei mașinii din Enerhodar a fost atât de puternică încât geamurile s-au spart în clădirile rezidențiale până la etajul al nouălea". De asemenea, a mai fost distrusa cel puțin o mașină care era parcata lângă cea care a explodat. 

Canalele TV locale au raportat că mașina îi aparține lui Yevheniy Kuzmin, un colaborator care lucra pentru forțele de miliție ale ocupanților ruși. 

Partizanii ucraineni au revendicat atentatul cu bomba montată în mașina colaboratorului. 

"Salutări călduroase tuturor trădătorilor poporului ucrainean. Astăzi, un trădător și fost polițist, Yevheniy Kuzmin, născut în 1992, a fost lichidat. Noi, partizanii din Enerhodar, continuăm să luptăm împotriva ocupanților până la sfârșit. Știm unde locuiți, ce mâncați și unde mergeți la baie. Fiecare dintre voi va fi găsit și lichidat, nu mai puțin violent decât s-a întâmplat în cazul lui Kuzmin. Glorie Ucrainei!", a declarat un bărbat cu cagulă pe față. (vedeți video AICI)

Atentatele de acest tip sunt o armă uzuală aleasă de mișcarea ucraineană de rezistență în teritoriile ocupate de ruși. (sursa: Euromaidan Press)

Vedeți video de la 1:02:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.