Un congresman republican avertizează: TikTok este un "fentanil digital"! Motivele


Un congresman republican avertizează: TikTok este un "fentanil digital"! Motivele

Congresmanul Mike Gallagher, un republican din Wisconsin, a declarat că TikTok-ul este un "fentanil digital" și și-a lăudat colegii din Senat pentru că au adoptat interzicerea platformei sociale chineze pe dispozitivele guvernamentale.

"Comparația este potrivită din cel puțin două motive, În primul rând, TikTok-ul creează o dependență accentuată și distructivă, respectiv vedem date îngrijorătoare despre impactul coroziv al utilizării constante a rețelelor sociale, în special asupra bărbaților și femeilor tinere de aici din America", a explicat republicanul. 

"Este, de asemenea, fentanil digital în sensul că în cele din urmă se întoarce la Partidul Comunist Chinez. TikTok-ul este deținut de ByteDance. ByteDance este controlat efectiv de PCC. Deci, trebuie să ne întrebăm dacă vrem ca PCC să controleze ceea ce este pe punctul de a deveni cea mai puternică companie media din America", a completat acesta. 

TikTok-ul a avut prioritate pe agendă atât pentru democrați, cât și pentru republicani. Recent, legiuitorii au interzis aplicația de social media de pe dispozitivele guvernamentale. Ulterior, președintele Joe Biden a semnat interzicerea utilizării aplicației pe dispozitivele guvernamentale federale.

Guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott, respectiv secretarul de stat al Louisiana, Kyle Ardoin, au anunțat la finalul lunii decembrie că vor interzice TikTok-ul pe dispozitivele guvernamentale.

"În calitate de secretar de stat, am responsabilitatea de a proteja informațiile de identificare personală ale alegătorilor, motiv pentru care am făcut pasul de a interzice utilizarea TikTok-ului pe toate dispozitivele deținute sau închiriate de agenția mea", a spus Ardoin într-o scrisoare către guvernatorul democrat al Louisianei.

"Cred din toată inima că făcând acest lucru la nivel de stat ne-ar proteja datele și ne-ar reafirma angajamentul nostru față de protecția vieții private pentru alegătorii noștri", a continuat Ardoin.

Guvernatorul democrat din Kansas, Laura Kelly, a făcut, de asemenea, anunțul interzicerii TikTok pe dispozitivele guvernamentale, spunând: "Pentru a proteja confidențialitatea și securitatea Kansansului, tocmai am emis un ordin executiv pentru a interzice TikTok-ul pe dispozitivele de stat aflate sub jurisdicția mea".

"TikTok-ul extrage datele utilizatorilor și, eventual, le oferă Partidului Comunist Chinez – o amenințare recunoscută de o grupare în continuă creștere de lideri bipartizani, republicani și democrați", a conchis aceasta. 

Gallagher a concluzionat în interviul său de duminică că dorește să vadă extinderea interdicției TikTok la nivel național.

Între timp, reprezentantul democrat Raja Krishnamoorthi din Illinois a co-inițiat un proiect de lege care interzice operarea TikTok-ului în SUA. Krishnamoorthi a postat pe Twitter: "Acest proiect de lege ar proteja utilizatorii americani de influența străină malignă a adversarilor precum PCC, care au acces la datele deținute de ByteDance, compania-mamă a TikTok".

"Nu putem închide ochii la această amenințare pe care o pot exercita aplicații precum TikTok-ul", a conchis acesta. 

De asemenea, antreprenorul tehnologic Vivek Ramaswamy a declarat pentru Newsweek: "Cred că interzicerea TikTok pe dispozitivele guvernamentale este un mic prim pas, dar cred că există un argument bun pentru a interzice aplicația pentru toți copiii sub 16 ani – și, eventual, o interdicție la nivel național".

Ramaswamy a adăugat: "Există un motiv pentru care compania chineză care deține TikTok nu oferă același produs în China: este doar un alt cal troian pentru a promova agenda PCC în detrimentul următoarei generații de americani". (sursa: Newsweek)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.