GALERIE FOTO În loc să meargă în vacanțe patriotice în Siberia, copiii oficialilor ruși de rang înalt se lăfăie inclusiv în țările occidentale pe care părinții lor le critică acerb


GALERIE FOTO În loc să meargă în vacanțe patriotice în Siberia, copiii oficialilor ruși de rang înalt se lăfăie inclusiv în țările occidentale pe care părinții lor le critică acerb

Copiii oficialilor ruși care au criticat acerb Occidentul au mers totuși frecvent în vacanțe inclusiv în țările occidentale, implicit NATO, atât înainte, cât și pe tot parcursul războiului dus la scară largă de Kremlin împotriva Ucrainei, a constatat o investigație pe care o puteți citi integral AICI

The Insider, o publicație independentă de știri în limba rusă, a cercetat conturile de Instagram ale persoanelor conectate cu copiii oficialilor ruși de rang înalt, printre care directorul de informații externe Serghei Narîșkin, ministrul Apărării Serghei Șoigu și Vladimir Dzhabarov, un membru de rang înalt al Consiliului Federației Ruse. 

S-a constatat că unii dintre copiii lor au plecat în vacanță în țări membre NATO, inclusiv Italia, Grecia, Turcia și Statele Unite, după ce Putin a lansat o invazie la scară largă asupra Ucrainei, mai precis pe 24 februarie 2022.

În timp ce contul de Instagram al fiicei lui Narîșkin, Veronika, este privat, postul de știri a analizat fotografiile din vacanță făcute de prietena ei apropiată, Victoria Kosolapova. Cele două călătoresc frecvent împreună.

Fotografiile încărcate pe contul de Instagram (rețea socială interzisă în Rusia) al Kosolapovei le arată pe cele două în Turcia. 

De asemenea, au făcut fotografii împreună în Italia și Grecia, a constatat The Insider, chiar dacă Narîșkin a acuzat, în iulie 2022, alianța militară NATO că "poartă un război hibrid atât împotriva Rusiei, cât și împotriva aliatului nostru, Republica Belarus".

Narîșkin a reiterat totodată linia Kremlinului conform căreia Rusia a atacat Ucraina în efortul de "denazifica" țara și de a-i îndepărta de la putere pe liderii săi "neo-nazi".

El a susținut, în aprilie 2022, într-un articol publicat pe site-ul revistei ruse National Defense, că națiunile occidentale riscă să cadă sub controlul "nazist".

Fiica sa a petrecut în Dubai primele zile ale anului 2023.

De la începutul războiului, ea a fost și în Seychelles. Ea se poate mișca liber în întreaga lume: membrii familiei șefului directorul de informații externe nu sunt incluși pe listele de sancțiuni.

The Insider a mai descoperit că Ksenia Șoigu, fiica ministrului rus al Apărării, și-a luat, la rândul său, o vacanță fastuoasă în Dubai pentru a celebra Anul Nou, cazându-se la Caesars Palace Dubai.

Și Alexander Dzhabarov, fiul sancționatului Vladimir Dzhabarov, șef adjunct al Comisiei de Afaceri Externe din camera inferioară a Parlamentului rus, a mers recent în vacanțe în Turcia și Statele Unite.

În vara anului 2021, canalul REN TV a difuzat un documentar care ataca opoziția rusă, acuzând-o că se află în serviciul SUA. Membrul Consiliului Federației, Vladimir Dzhabarov, a fost unul dintre principalii exponenți care au denunțat opoziția în contextul acestui documentar. 

După cum a aflat The Insider, în timp ce Vladimir Dzhabarov mitralia opoziția "pro-americană", fiul său, Alexander Dzhabarov, călătorea, atenție, în America.

Dzhabarov Jr. și soția sa, Sofia Cheloyants, au fost în vacanță în California. Au vizitat, printre altele, San Francisco și Los Angeles.

Potrivit unor scurgeri din baza de date a persoanelor cu dublă cetățenie și permise de ședere, Sofia Cheloyants, cunoscută pentru lupta ei împotriva "agenților străini", are un pașaport israelian.

Fiul lui Dzhabarov, spre deosebire de tatăl său, nu se află pe lista de sancțiuni. Astfel, călătorește în continuare în țările occidentale. Pe parcursul războiului, a postat poze din Suedia și Norvegia pe contul său de Instagram. De asemenea, Alexander a reușit să viziteze Turcia și Dubaiul în ultimele luni.

Totodată, Iulia, soția fiului președintelui Consiliului Federației Ruse, își face vacanțele la vilele familiei din Italia, Cambodgia și Turcia. Totodată, aceasta și-a petrecut vacanța de Anul Nou în Maldive, la hotelul Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.