Andrei Caramitru pledează ca România să urmeze linia Ucrainei în raport cu Raiffeisen: "Ar trebui urgent să se organizeze o preluare a activelor și operațiunilor de către Banca Transilvania!"


Andrei Caramitru pledează ca România să urmeze linia Ucrainei în raport cu Raiffeisen: "Ar trebui urgent să se organizeze o preluare a activelor și operațiunilor de către Banca Transilvania!"

În contextul în care Ucraina pregătește sancționarea unor reprezentanți ai Raiffeisen Bank, Andrei Caramitru, consultant politic și antreprenor, precizează că și în România ar trebui să se întreprindă o serie de acțiuni precum preluarea activelor acestei bănci austriece de către Banca Transilvania, asta ca o repercusiune privind faptul că Guvernul de la Viena s-a opus din motive aberante intrării țării noastre în Spațiul Schengen. 

DETALIILE DESPRE CONEXIUNILE RAIFFEISEN-RUSIA ȘI PREGĂTIREA SANCȚIUNILOR LA KIEV: Cutremur la Viena: Ucrainenii se pregătesc să adopte sancțiuni împotriva băncii austriece cu iz moscovit - Raiffeisen

"Autoritățile ucrainene se pregătesc să-i pună pe lista de sancțiuni pe șeful mare al Raiffeisen (Strobel) și pe încă un board member din Viena !!!  

Vă explic de ce:

- raiffeisen deține și încă operează o banca mare din Rusia (7000 de angajați, cam cât BCR sau BRD la noi). E sursa lor principală de profit, la nivel de grup. În nici un caz nu și-au pus problema să iasă de acolo când a început războiul  

- raiffeisen aplică la perfecțiune legile rusești. Deci au recunoscut oficial așa-zisele anexări ale lui Putin în Ucraina (și oferă servicii și acolo ca și cum ar fi Rusia). Oferă beneficii pentru rușii de pe front etc.  

E o chestie gravă de tot. Dacă Ucraina îi baga pe sancțiuni - e posibil și ca SUA sa îi sancționeze (pe bună dreptate). Raiffeisen însă nu poate supraviețui ca grup fără banca din Rusia - e prea mare și importantă pentru ei, și nici nu prea are cui să o vândă. Sunt în capcană.  

Mă întreb ce facem noi în contextul refuzului Austriei (clar la ordinul Kremlinului) de a ne accepta în Schengen. Pam Pam.  

De asta zic că ar trebui urgent să se organizeze o preluare a activelor și operațiunilor Raiffeisen din România de către Banca Transilvania. Și cred ca austriecii ar vinde, rapid, ca să scape de belea", spune Andrei Caramitru într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.