IICCMER și-a abandonat pe față mandatul legal și moral, devenind o anexă a gemenilor toxici Muraru


IICCMER și-a abandonat pe față mandatul legal și moral, devenind o anexă a gemenilor toxici Muraru

IICCMER ne aduce la cunoștință/ne reamintește sec:

"La 3 ianuarie 1963, prin Decretul 5, sunt graţiaţi 2543 deţinuţi politic".

Câtă precizie, ce acrivie! Nu știi cum să reacționezi. Să mulțumești, la o distanță de șase decenii, partidului? Să lauzi justețea actului de grațiere ca și când cei închiși au și fost cu adevărat dușmani ai României? Sau formează cumva cei 2543 de deținuți politic – nu se mai spune din ce total! – o listă a grațiaților fiscali? 

Lăsăm toate acestea la o parte. Remarc doar că această instituție și-a abandonat pe față mandatul legal și moral, că nu mai este interesată nici de investigarea crimelor comunismului și nici de memoria exilului românesc. Plasat în zona de control a dubletei toxice a gemenilor Muraru, transformată în anexă de facto a instituției "lui" Alexandru Florian, IICCMER nu are nevoie de criticile mele, subiective oricum. Este suficient să constatăm tăcerea asurzitoare în cazul Vulcănescu și să luăm act că, așa cum am tot spus, o istorie tulbure nu promite nimic limpede. 

Bine spunea Octav Bjoza pe care îl parafrazez: România ultimelor trei decenii a fost consecventă doar în disprețul față de cei care au murit pentru demnitatea ei și în recunoștința neștirbită față de călăi. De unde rezultă că a iubi în continuare România rămâne un act de frondă.

Na!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.