În contextul în care Austria a reiterat astăzi opoziția față de intrarea României în Spațiul Schengen, dând vina în mod fals pe țara noastră pentru problema migrației ilegale, partidul parlamentar Alternativa Dreaptă a amintit pe parcursul unui comunicat că exact actualul cancelar austriac, Karl Nehammer, a susținut anii trecuți, din postura de ministru de Externe, politica granițelor deschise a Angelei Merkel, cancelar al Germaniei la acea vreme.
"Schengen și 'problema granițelor românești'
România, spune Guvernul austriac, nu e suficient de bine pregătită pentru a proteja granițele Spațiului Schengen de 'migraţia ilegală'. Asta ar fi <problema>.
Faptul că granița românească nu este suficient de bine protejată știm, e suficient să mergi în Timișoara și să observi un număr de imigranţi extrem de ridicat, alegând acel oraș ca locul de pe teritoriul nostru în care să se enclavizeze. Despre viața infracțională a 'nou veniților' în Timișoara - de la bătăi, până la crime și viol - nu vom detalia aici, pentru a nu încălca politicile Facebook de discurs prietenos, dar e suficientă o căutare pe google.
Totuși, să fie <problema> la România? Nu cumva, problema, a început încă din 2015, când Germania, în frunte cu Dna. Cancelar Merkel, a lăsat larg deschise porțile Europei pentru ce avea să fie cel mai mare val migraţionist din istoria recentă? Atunci nu erau 'migranți ilegali', atunci erau 'refugiați pașnici', iar prin orașele europene se atârnau afișe cu 'Refugees Welcome'.
Pe atunci, cancelarul Austriei era Ministrul de Externe al Austriei, un susținător pe față al politicilor de granițe deschise - care au generat numeroase atentate ce au oripilat opinia publică și au crescut statisticile de criminalitate într-un mod înfricoșător. Dar domnia sa, este, cumva, parte din soluție acum, nu din <problemă>.
România s-a opus primirii necontrolate de imigranți ilegali în 2015, dar cu o clasă politică slabă, impunerile venite de la Comisia Europeană au fost acceptate. Sub patronajul Președintelui "mediator", nu am putut urma exemplul Poloniei sau Ungariei în materie de securizare a granițelor.
Așa că, da, România are o problemă. Dar chiar se presupune că uităm așa de repede ce a creat <problema>?", a transmis Alternativa Dreaptă.