GRAFIC: Proporția cetățenilor R.Moldova care vor Unirea cu România a crescut cu 7% doar în cursul ultimului an! UNIREA, unica soluție


GRAFIC: Proporția cetățenilor R.Moldova care vor Unirea cu România a crescut cu 7% doar în cursul ultimului an! UNIREA, unica soluție

Potrivit celui mai recent studiu IDIS Viitorul, numărul cetățenilor din R.Moldova care sunt gata să voteze pentru Unirea cu România la referendum se află într-o permanentă creștere, acest trend fiind evidențiat de-a lungul ultimilor 12 ani. 

Așa cum remarcați în graficul de mai jos (prezentat de jurnalistul basarabean Sorin Melenciuc), doar în cursul ultimului an s-a înregistrat o creștere cu 7 puncte procentuale în favoarea Unirii, potrivit studiului citat. 

Aceasta în condițiile în care Rusia, care a invadat Ucraina vecină, unde săvârșește dezastru și genocid, a lăsat R.Moldova fără gaze și energie electrică, în timp ce generează provocări în așa-zisele Transnistria și Găgăuzia, regizând un așa-zis ”protest” (în fapt, o mineriadă FSB-GRU) în centrul Chișinăului, cu scopul forțării unei prăbușiri a puterii pro-europene. 

Amintim o evidență de necontestat: fără ajutorul României, cetățenii R.Moldova nu ar mai avea lumină în case și nici pe străzi. România a investit milioane de euro în R.Moldova, în timp ce Rusia doar și-a promis ajutorul, lăsând R.Moldova în frig și beznă. Amintim că România a ajutat din plin R.Moldova și în contextul pandemiei Covid, atât cu bani, cât și cu echipamente și medici. 

Unirea e singura soluție! 

(Sursa foto deschidere: Alecu Reniță)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.