EXCLUSIV Alecu Reniță: ”Orice ajutor internațional pentru R.Moldova trebuie să fie condiționat de interzicerea televiziunilor rusești și a oricărui fel de content rusesc în spațiul informațional dintre Prut și Nistru. Televiziunile rusești sunt tancuri de ocupație!”


EXCLUSIV Alecu Reniță: ”Orice ajutor internațional pentru R.Moldova trebuie să fie condiționat de interzicerea televiziunilor rusești și a oricărui fel de content rusesc în spațiul informațional dintre Prut și Nistru. Televiziunile rusești sunt tancuri de ocupație!”

Semnatar și votant al Declarației de Independență a R.Moldova față de Rusia, scriitorul și jurnalistul Alecu Reniță răbufnește, într-un comentariu oferit în exclusivitate pentru Podul.ro, după ce un sondaj recent a arătat că nu mai puțin de 35,2% dintre cetățenii R.Moldova au încredere în criminalul în masă Vladimir Putin, în pofida investițiilor gigantice pe care SUA, România și Uniunea Europeană le-au tot pompat în spațiul dintre Prut și Nistru. Și în contextul în care, iată, războiul Rusiei genocidare a lăsat R.Moldova în frig și în beznă (detalii AICI).  

În aceste condiții, Alecu Reniță subliniază că este imperativ necesar ca orice ajutor internațional acordat pentru R.Moldova să fie condiționat de interzicerea și blocarea întregului conținut rusesc din spațiul informațional al R.Moldova:  

”În timp ce SUA, UE și România oferă ajutoare de ordinul sutelor de milioane de euro pentru R.Moldova, în primul rând moldo-ivanilor trântori și gloatelor rusofile, iată cum aceste specimene bat mătănii în fața lui Putin, pe care îl așteaptă să vină să-i ‹elibereze› pe români, americani și europeni. 

În mod urgent, e necesar ca orice ajutor internațional oferit R.Moldova să fie condiționat de închiderea totală a spațiului informațional al R.Moldova dinspre Rusia – lăsați naibii minciunile legate de așa-zisa ortodoxie rusă și de cultura lor, fiindcă ambele sunt instrumente șovine și imperiale, care generează idolatrie pentru criminalii Rusiei în mulțimile ostile libertății și democrației. Televiziunile rusești sunt tancuri de ocupație”. 

Potrivit Deschide.md, liderul de la Kremlin – criminalul în masă Vladimir Putin – rămâne a fi unul dintre politicienii străini care se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor R.Moldova. Datele au fost prezentate în cadrul Barometrului Socio-Politic, ediția a III-a.

Conform datelor prezentate, pe primul loc s-a clasat președintele României, Klaus Iohannis, susținut de 35,4% din moldoveni.

Pe locul II s-a clasat Putin cu 35,2%, fiind urmat de Emmanuel Macron cu 34,5%. 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este susținut de 30,9%, cancelarul german, Olaf Scholz – de 29,6%, iar președintele SUA, Joe Biden – de 20,9%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1015 de respondenți. Marja de eroare este de +/-3%.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.