R.Moldova trebuie să dispară, fiindcă e un spațiu de manevră rusesc. Unirea, unica soluție


R.Moldova trebuie să dispară, fiindcă e un spațiu de manevră rusesc. Unirea, unica soluție

Dintr-o perspectivă geografică și politică, ceea ce este astăzi statul R.Moldova (inclusiv ceea ce se cheamă Transnistria) nu a reprezentat și nu reprezintă altceva decît un spațiu de manevră rusesc, o modalitate, o posibilitate pentru Rusia de a exercita control și a-și urmări interesele în regiune.

Lucrurile se desfășoară pe hartă într-un mod grafic și vizibil: fîșii de pămînt, desprinse una din alta (deși eu am o opinie separată legată de soarta Transnistriei, acest lucru nu contrazice observația), reprezentînd un *leverage* rusesc, o pătrundere, o insinuare, o inflitrare, o breșă.

Care ar fi (fost) soluția? Cum să sustragi Rusiei modalitatea și posibilitatea de control? 

Geografia nu se schimbă, nu putem avea vreo influență asupra ei.

Dar pute(a)m schimba lucrurile politic:

sustragi Rusiei modalitatea și posibilitatea de insinuare și control prin lichidarea acestui spațiu de manevră, prin anularea lui politică. Prin ÎNCHIDEREA SPAȚIULUI DE MANEVRĂ. A breșei.

Asta se poate face doar prin unire cu România, adică prin dispariția elementului politic de slăbiciune profitabil pentru interesele rusești - R.Moldova. 

R.Moldova - ca SPAȚIU DE MANEVRĂ rusesc - trebuie să dispară.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.