Galerie FOTO: Ce mesaje îi transmit basarabenii lui Putin, după ce bombardamentele rusești din Ucraina i-au lăsat fără lumină în case


Galerie FOTO: Ce mesaje îi transmit basarabenii lui Putin, după ce bombardamentele rusești din Ucraina i-au lăsat fără lumină în case

Românii basarabeni au organizat un flashmob pe rețelele de socializare, după ce noile bombardamente ale Rusiei din Ucraina au lăsat R.Moldova fără curent electric.  

„В темноте, но #безвас” (Pe întuneric însă fără voi!) este hashtag-ul utilizat de internauți pentru a-și exprima nemulțumirea față de agresiunea Rusiei. 

Imaginile au fost publicate pe Facebook, Telegram, Instagram și alte rețele de socializare. Printre cei care s-au alăturat mișcării se numără miniștri, deputați, oficiali, dar și prezentatoare TV, transmite Zugo.md.

"Da, e dificil, dar mai bine așa, decât cu voi!", "Prin întuneric, în ascensor, dar fără voi!", "Haideți să stingem lumina la Ambasada Rusă!”, "Moldovenii stau în întuneric, cum au mai stat, ca să se lepede de ei!" – acestea sunt doar câteva din sutele de mesaje postate de cetățenii R.Moldova pe rețelele de socializare. 

Amintim că miercuri, 23 noiembrie, în R.Moldova au avut loc deconectări masive de energie electrică. Acestea au venit ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

“Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a precizat Andrei Spînu, vicepremierul R.Moldova, într-o postare pe Telegram.

„Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi”, a comentat Maia Sandu, președinta pro-europeană a R.Moldova, într-o postare pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.