Tot ce trebuie să știi despre ”Meciul unei Națiuni”. Vă invităm la Chișinău, pe stadionul ”Zimbru”, la meciul amical de fotbal dintre R.Moldova și România. Ultrașii pregătesc mesaje unioniste. Basarabia e România!


Tot ce trebuie să știi despre ”Meciul unei Națiuni”. Vă invităm la Chișinău, pe stadionul ”Zimbru”, la meciul amical de fotbal dintre R.Moldova și România. Ultrașii pregătesc mesaje unioniste. Basarabia e România!

Împreună cu orchestra Fraților Advahov, formația Zdob și Zdub le adresează o călduroasă invitație tuturor suporterilor de pe ambele maluri ale Prutului la meciul amical de fotbal dintre Republica Moldova și România. 

Amicalul, cunoscut printre suporterii și microbiștii din cele două țări drept ”meciul unei națiuni” sau ”meciul fără adversari” se va disputa în seara de 20 noiembrie, ora 20:30, la Chișinău, pe stadionul ,,Zimbru”.

“Chișinău - București, Moldova - România! Din toate colțurile orașului, din toate colțurile țării, pasiunea pentru sportul iubit și pentru Echipa Țării ne adună pe stadion. În Republica Moldova sau în România, ecoul meciului ne cheamă să fim alături de Națională, cât și de Zdob și Zdub&Orchestra Fraţilor Advahov! Un meci mult așteptat de suporterii din ambele țări! Curând, după ani de zile, echipele naționale își dau întâlnire să joace pentru prietenie. Pe 20 noiembrie, ne adunăm cu toții pe stadionul Zimbru ca să simțim emoțiile unui meci istoric. Ia tricolorul cu tine, tricoul Echipei Țării, gașca de amici și vino să strigăm împreună: Hai, Moldova!”, se arată într-un comunicat al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF).

Echipele naționalelor se vor întâlni la Chișinău după o pauză de 24 de ani, anunță Vipmagazin.md

Totodată, reprezentanții mișcării unioniste Acțiunea 2012 anunță că fanii și ultrașii din România se vor afla de săptămâna viitoare la Chișinău cu scopul de a pregăti mesajele unioniste pentru ”meciul unei singure națiuni”. Aceștia au lansat și o invitație la un concert în compania celor de la Rotaru aka și Roby Rilla ce promite a fi unul memorabil, pe 19 noiembrie, cu o zi înaintea partidei de duminică seara. 

Biletele pot fi cumpărate online, pe site-ul FMF. Vă puteți înregistra AICI.  

Prețul biletelor variază între 100 și 450 lei moldovenești, în funcție de perioada în care sunt cumpărate și în funcție de spațiul vizat. Astfel, în perioada 24 octombrie-16 noiembrie, prețurile vor fi:

Sectorul 5, 6, 7, 8, 9, 16, 17, 18 – 100 MDL

Sectorul 25, 26, 27, 28, 29, 36, 37, 38 – 140 MDL

Sectorul 10, 15, 21, 24 – 200 MDL

Sectorul 11, 14, 22, 23, 30, 35 – 300 MDL


În perioada 17-20 noiembrie, prețurile vor crește după cum urmează:

Sectorul 5, 6, 7, 8, 9, 16, 17, 18 – 150 MDL

Sectorul 25, 26, 27, 28, 29, 36, 37, 38 – 210 MDL

Sectorul 10, 15, 21, 24 – 300 MDL

Sectorul 11, 14, 22, 23, 30, 35 – 450 MDL

Copiii cu vârsta de până la 6 ani au acces gratuit pe stadion dacă vor fi însoțiți de un părinte (există și o condiție: copilul va fi ținut în brațe pe toată durata meciului). Un părinte poate intra pe stadion cu un singur copil. Minorii cu vârsta de 6-16 ani au nevoie de bilet pentru a avea acces la meci și vor putea intra pe stadion doar împreună cu un părinte.

“Suporterii de pe ambele maluri ale Prutului au lansat o campanie de promovare a amicalului sub sloganul ‹Meciul unei națiuni›, iar pe rețelele de socializare se discută intens despre ”Amicalul Frăției”. 

Evenimentul se anunță a fi o adevărată sărbătoare a susținătorilor cauzei Unirii Basarabiei cu România, având în vedere că, de-a lungul timpului, suporterii echipelor de fotbal s-au aflat printre principalii promotori ai unionismului, prin afișarea de mesaje și prin scandări pro-Unire atât la meciurile de club, cât și la meciurile naționalei”, precizează Timpul.md.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.