Comentariul penibil al Rusiei cu privire la rezultatul alegerilor din Statele Unite: „America este serios divizată” / „Alegătorii nu au încredere în rezultate, considerându-le trucate” / „Nu avem așteptări și iluzii cu privire la rocada la Capitoliu între democrați și republicani”


Comentariul penibil al Rusiei cu privire la rezultatul alegerilor din Statele Unite: „America este serios divizată” / „Alegătorii nu au încredere în rezultate, considerându-le trucate” / „Nu avem așteptări și iluzii cu privire la rocada la Capitoliu între democrați și republicani”

Ambasada Rusiei în România publică pe pagina sa de Facebook „comentariul purtătorului de cuvânt al Ministerului afacerilor externe al Rusiei, Maria Zaharova, cu privire la alegerile pentru Congresul SUA”. 

Aflată pe lista rușilor pro-Kremlin sancționați de SUA, Zaharova a intrat în atenția opiniei publice, după debutul invaziei din Ucraina, printr-o serie de amenințări ridicole și afirmații bizare, acuzând la un moment dat că ucrainenii sunt atât de plini de ură la adresa rușilor încât au refuzat să le dezvăluie acestora rețeta borșului. La vremea respectivă, în rețelele de socializare s-a comentat inclusiv că Zaharova ar fi consumat băuturi alcoolice înaintea respectivei întâlniri cu presa obedientă de la Kremlin. 

Reamintim că, pe lângă modificările constituționale nedemocrate, operate de Duma de Stat, pentru a-i conferi tiranului Vladimir Putin un număr nelimitat de mandate, pe lângă anihilarea opoziției, fie prin asasinarea liderilor acesteia, fie prin aruncarea lor după gratii, alegerile din Rusia sunt considerate de majoritatea analiștilor occidentali un simulacru, fiind fraudate masiv în favoarea partidului de guvernământ, controlat cu mână forte de același lider sinistru de la Kremlin. 

Comentariile oficialilor ruși cu privire la alegerile de la jumătatea mandatului din SUA (midterms) scot însă în evidență o realitate deloc favorabilă Rusiei – chiar dacă vor câștiga controlul Camerei Reprezentanților și Senatului, nimeni de la Kremlin nu așteaptă ca republicanii să manifeste vreo schimbare de atitudine în ce privește susținerea Ucrainei – și tocmai de aceea merită menționate: 

„Votul la alegerile de la jumătatea mandatului pentru Congresul SUA a confirmat ceea ce a fost de multă vreme evident - America este serios divizată, sistemul electoral arhaic nu garantează legitimitatea procesului electoral, iar alegătorii nu au încredere în rezultate, considerându-le trucate.

Având în vedere fapte dizgrațioase și traseul scandalos al alegerilor prezidențiale din 2020, se poate constata cu siguranță că actuala luptă pentru controlul legislativului este încă o manifestare a unui conflict civil profund în ajunul luptei pentru Casa Albă din 2024.

Nu am avut și nu avem așteptări și iluzii cu privire la rocada la Capitoliu între democrați și republicani. În contextul unui consens rusofob persistent, din păcate, nu se poate conta pe scurte apariții de bun simț în rândul elitei americane, indiferent de apartenența la partid, atunci când vine vorba de relațiile cu Rusia.

 Pe fondul problemelor tot mai mari de acasă și în contextul noilor realități geopolitice, cea mai bună soluție pentru America, ar fi să aibă grijă de țara sa care are nevoie de o reparație majoră.

CITEȘTE ȘI: 

1. Analiză. Dezicerea de Donald Trump. Fostul președinte american este considerat, până și de trustul de presă fidel, marele vinovat și marele perdant al alegerilor de la jumătatea mandatului

2. Un apropiat al lui Putin face o declarație-bombă despre alegerile din SUA, admițând implicarea Rusiei în subminarea acestora

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.