Senatorul care pune presiune pe PSD și PNL pentru ca regimul Putin să fie declarat drept terorist la nivelul Parlamentului României trage o concluzie-cheie cu privire la politica românească de după 1989: "Am fost conduși nu doar de foști comuniști și securiști, ci și de oameni ai Rusiei!"


Senatorul care pune presiune pe PSD și PNL pentru ca regimul Putin să fie declarat drept terorist la nivelul Parlamentului României trage o concluzie-cheie cu privire la politica românească de după 1989: "Am fost conduși nu doar de foști comuniști și securiști, ci și de oameni ai Rusiei!"

Liderul senatorilor USR, Radu Mihail, a subliniat vineri, într-o postare pe Facebook, faptul că România a fost condusă după 1989 inclusiv de oameni ai Rusiei, care, în contextul războiului la scară largă pe care Kremlinul îl duce împotriva Ucrainei, încep să iasă în număr cât mai mare la suprafață. 

Amintim că Radu Mihail este senatorul care a inițiat demersul prin care USR pune presiune pe coaliția PSD-PNL să adopte în Parlament o rezoluție prin care regimul Putin să fie declarat oficial la nivelul țării noastre drept "regim terorist". 

MAI MULTE DETALII: Recunoașterea regimului Putin drept terorist! USR: "Depunem astăzi o astfel de propunere de declarație a Parlamentului României! A venit momentul ca Parlamentul României să aibă o poziție foarte clară!"

Pentru ca presiunea să crească și din partea societății, vă invităm să semnați o petiție online prin care Parlamentului României i se cere să declare Federația Rusă ca stat sponsor al terorismului: Parlamentul României să declare Federația Rusă ca stat terorist!

"În ultimii 30 de ani, am fost conduși nu doar de foști comuniști și securiști, ci și de oameni ai Rusiei

Încep să iasă la suprafață, unul câte unul, oamenii Rusiei care ani de zile au făcut parte din puterea de la București. Regimul Putin are acum nevoie de ei pentru a-și spăla imaginea pătată de sângele civililor ucraineni uciși. Fie că sunt doar promotori ai mesajelor putiniste sau oameni aflați pe ștatul de plată al Moscovei.  

Recent, psd-istul Vasile Dîncu a fost nevoit să-și dea demisia din funcția de ministru al Apărării după o serie de declarații cu iz de Kremlin legate de invazia Rusiei din Ucraina.  

Acum câteva săptămâni, Andrei Marga, fost ministru de externe într-un guvern Ponta, ieșea public în mod repetat în apărarea regimului Putin și promova pe față discursul Kremlinului față de atrocitățile și invazia din Ucraina. Vă reamintesc, Marga a fost declarat, în 2014, de către CNSAS, colaborator al Securității.  

Ieri, un alt fost ministru de externe, de data aceasta cunoscut de mai multă vreme ca admirator al lui Putin și declarat anti-european și anti-NATO, Adrian Severin, a fost prezent la o recepție la Ambasada Rusiei de la București unde s-a discutat despre 'nazismul' din Ucraina și Occident. Fost PCR, FSN, PD și PSD, Severin a fost implicat într-un scandal răsunător de corupție pe vremea când era membru al Parlamentului European.  

Nu miră pe nimeni prezența senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă la recepția de la sediul Ambasadei Rusiei și nu este prima dată când este văzută acolo. Despre AUR, partidul care a adus-o în Parlament, știm că este un instrument al intereselor Kremlinului.  

Nu miră nici prezența unor jurnaliști de la Sputnik, publicație finanțată de Kremlin pentru a răspândi minciunile Moscovei în Republica Moldova și România.  

Am propus recent Parlamentului să adopte o declarație prin care regimul lui Putin să fie calificat drept 'regim terorist'. Avem nevoie apoi să aflăm și cine sunt toți promotorii acestui regim în România. Rusia este o amenințare la adresa libertății și integrității tuturor statelor din regiune, nu doar a Ucrainei.  

Să susții Rusia lui Putin și politica sa de anexare a teritoriilor ucrainene este o impietate la adresa părinților și bunicilor noștri care au fost victime ale ocupațiilor sovietice și ale comunismului", a scris Radu Mihail pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.