Recunoașterea regimului Putin drept terorist! USR: "Depunem astăzi o astfel de propunere de declarație a Parlamentului României! A venit momentul ca Parlamentul României să aibă o poziție foarte clară!"


Recunoașterea regimului Putin drept terorist! USR: "Depunem astăzi o astfel de propunere de declarație a Parlamentului României! A venit momentul ca Parlamentul României să aibă o poziție foarte clară!"

Liderul senatorilor USR Radu Mihail a anunțat luni că formațiunea sa politică va depune o propunere de rezoluție care să fie adoptată de Parlamentul României pentru a declara regimul de la Kremlin ca fiind unul terorist pe fondul atacurilor la scară largă pe care forțele rusești le desfășoară de peste 8 luni împotriva civililor ucraineni. Amintim în acest context că ucrainenii din România au lansat sâmbătă seară o campanie de strângere de semnături pentru a pune presiune pe Parlamentul României să adopte o asemenea declarație. 

UNDE PUTEȚI SEMNA PETIȚIA ONLINE: Cerem Parlamentului României să declare Rusia drept regim terorist!

"USR depune astăzi la Birourile Permanente ale celor două Camere o propunere de declarație a Parlamentului României privind recunoașterea regimului lui Putin ca fiind un regim terorist. De 250 de zile asistăm la o agresiune nemiloasă a regimului Putin împotriva milioanelor de ucraineni, a milioanelor de civili care nu au nicio vină și care trebuie să fie protejați de către comunitatea internațională. Modul în care acționează regimul de la Kremlin este ilustrat cel mai bine de ultimele decizii, de a ataca infrastructura civilă, de a lăsa fără căldură, fără curent electric milioane de civili. E definiția în sine a terorismului. A venit momentul ca Parlamentul României să aibă o poziție foarte clară, să aibă o poziție care să exprime cât de puternic susține România poporul ucrainean, cât de puternic susține România respectarea legislației internaționale și sperăm că vom reuși cât de repede majoritatea parlamentarilor pentru a adopta această rezoluție în cele două Camere", a declarat Radu Mihail. 

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.