Clotilde Armand, pledoarie impresionantă pentru Nicușor Dan, în contextul în care PNL netezește drumul Gabrielei Firea către Primăria Capitalei: „Este cel mai bun om care a condus această instituție de la revoluție încoace” / Este un profesionist care „nu-și trădează principiile și obiectivele”


Clotilde Armand, pledoarie impresionantă pentru Nicușor Dan, în contextul în care PNL netezește drumul Gabrielei Firea către Primăria Capitalei: „Este cel mai bun om care a condus această instituție de la revoluție încoace” /  Este un profesionist care „nu-și trădează principiile și obiectivele”

În contextul în care lideri ai PNL, printre care și controversatul europarlamentar Cristian Bușoi, afirmă public că este puțin probabil ca actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan, să mai beneficieze de suportul liberalilor pentru un nou mandat, primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a opinat că PNL nu are în acest moment un lider cu viziune în ce privește problemele cu care se confruntă Bucureștiul.

Armand a mai spus, într-un comentariu lăsat la postarea lui Cristian Preda (fost europarlamentar, în prezent decan al Facultății de Științe Politice), că Nicușor Dan este un profesionist care „nu-și trădează principiile și obiectivele”. „Am moștenit și eu și ND două primării în faliment și le-am adus pe linia de normalitate cu un aparat administrativ ostil și cu reforme adevărate, nu cu lozinci”, a mai precizat edilul de la sectorul 1.

Redăm integral comentariul lui Clotilde Armand:

„Permiteți vă rog o umilă părere. PNL nu are în acest moment nici un lider care să vorbească despre întregul București. Nici moral, nici profesional. Zero politici publice despre termoficare (btw, aici tot dânșii blochează un proiect implementat peste tot în Europa - montarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură - menit să salveze situația la nivelul întregului București), trafic sau parcări. Știți ce au în schimb? O alianță nefirească cu PSD, presa cumpărată și inamici închipuiți prin USR. Zero viziune pe termen mediu și lung pentru București. Am moștenit și eu și ND două primării în faliment și le-am adus pe linia de normalitare cu un aparat administrativ ostil și cu reforme adevărate, nu cu lozinci. Cu zeci de angajați veniți pe linie de partid dați afară și direcții neperformante desființate. Măsuri nepopulare și lupte cu contractorii transpartinici pe care nimeni nu-i deranja timp de 20 de ani. Tăiat în care vie la departamentele de urbanism și la disciplina în construcții. Asta nu se spune despre ND și nici nu veți auzi. La ora actuală nu cred că există niciun om mai capabil ca el pentru Primăria Capitalei. Știm, nu este perfect. Însă este cel mai bun om care a condus această instituție de la revoluție încoace. Dacă mâine ar trebui să aleg între ND și actual șef al PNL pot să vă spun de pe acum că-l aleg pe cel mai profesionist dintre cei doi și pe cel care nu-și trădează principiile și obiectivele: adică ND.”

Postarea lui Cristian Preda: „Dacă mâine ar trebui să aleg între Nicușor Dan și Gabriela Firea, n-aș ezita să fac ce am făcut acum doi ani.

Dar dacă PNL vine la Capitală cu Ciucu, l-aș vota pe acesta.

Mi-ar plăcea să știu ce au de gând USR, PMP sau Reper, partide care nu au vreun lider care să vorbească despre întregul București, ci iau în seamă - în cel mai bun caz - situația dintr-un sector.

De Forța Dreptei nu zic nimic, fiindcă partidul lui Ludovic Orban pare să fie singurul care-l mai sprijină pe actualul primar.”

Potrivit lui Cristian Buşoi, vicepreședinte al PNL și europarlamentar, candidatura lui Nicuşor Dan, susţinută de formaţiunile de dreapta, ar fi fost soluţia venită în ultimul moment, impusă de fostul lider PNL, Ludovic Orban, iar aceasta a adus, în toamna anului 2020, un succes de etapă: administraţia PSD a dispărut de la nivelul municipiului Bucureşti, prin plecarea Gabrielei Firea, şi a unor primari de sectoare.

„Eu cred că va fi extrem de puţin probabil ca, la următoarele alegeri, Nicuşor Dan să mai aibă susţinerea Partidului Naţional Liberal şi cred că acestă delimitare va trebui făcută mult mai repede. Mai cred că PNL ar trebui să îşi găsească mai repede una sau mai multe soluţii, un lider care să înceapă deja să construiască o candidatură în numele PNL pentru alegerile din 2024, pentru că putem găsi soluţii foarte bune în interiorul PNL şi să încerce, pentru perioada următoare, să-l convingă, cu toate motivele şi inclusiv cu voturile pe care le acordă în Consiliul General, pe actualul primar să îşi revizuiască urgent atitudinea, pentru că, în acest fel, Bucureştiul rămâne blocat”, a mai spus Cristian Buşoi într-un interviu pentru Gândul. 

Recent, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că fostul edil catastrofal al Bucureștilor, Gabriela Firea, ar urma să candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. 

CITEȘTE ȘI: Nerușinarea Gabrielei Firea. Fostul primar general, în al cărui mandat s-au agravat toate problemele capitalei, a devenit cel mai virulent critic al crizei din Sănătate și termoficare

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.