PSD pompează bani publici și imagine în românofobul Ivan Ceban, principalul pion politic al Rusiei din R.Moldova, care e consiliat de FSB-GRU. Dezvăluirile Podul.ro, confirmate de raportul Trezoreriei SUA. PSD comite un atentat la siguranța națională a României


PSD pompează bani publici și imagine în românofobul Ivan Ceban, principalul pion politic al Rusiei din R.Moldova, care e consiliat de FSB-GRU. Dezvăluirile Podul.ro, confirmate de raportul Trezoreriei SUA. PSD comite un atentat la siguranța națională a României

Dacă șeful PSD-ist Marcel Ciolacu nu crede Podul.ro, care a tras numeroase semnale de alarmă în acest sens, sau pe analiștii care se pricep la spațiul dintre Nistru și Prut, ar fi indicat ca el să citească raportul Trezoreriei Statelor Unite, care susține negru pe alb ceea ce Podul.ro a susținut de-a lungul ultimilor patru ani: primarul Ivan Ceban este omul Rusiei, este consiliat de agenți FSB-GRU și lucrează din plin în vederea destabilizării R.Moldova (AICI, AICI și AICI, iată doar câteva articole în care am dezvăluit jocul la care se pretează Ceban).

Avertizăm că, de-a lungul ultimilor doi ani – când partitura rusească ar fi trebuit să fie evidentă pentru politrucii români –, PSD-ul condus de Marcel Ciolacu s-a implicat activ în susținerea lui Ceban, adică în susținerea omului Kremlinului. Inițial a făcut-o prin intermediul Gabrielei Firea, care ne-am trezit că s-a parașutat la Chișinău ca să facă evenimente și înfrățiri cu Ivan Ceban (detalii AICI). La puțin timp, lobby pentru rusofil a început să facă și ex-primarul Gabriel Mutu, mai vechi client al procurorilor (detalii AICI). Apoi, PSD i-a dat bani publici lui Ceban, bătându-și astfel joc de contribuabilii români, bani pe care românofobul Ceban fie îi deturnează, fie îi folosește pentru a învinge forțele pro-europene și pro-românești în viitoarele alegeri. Banii publici din România au fost oferiți pe tavă chiar de omul lui Ciolacu – Neagu, președintele CJ Buzău (detalii AICI). 

Recent, același Neagu s-a dus la Chișinău cu ex-premierul PSD-ist Adrian Năstase (locul doi pe Lista lui Dughin / detalii AICI) care a dezvelit acolo o statuie a lui Nicolae Titulescu (mare iubitor de Rusia și ruși). La eveniment a fost prezent și Ceban, care a ținut un discurs mincinos și zaharasit, Năstase și Neagu oferindu-i acesta un exercițiu de imagine așa-zis ”românesc”. În realitate, pușcăriașul Adrian Năstase este un vechi propagandist putinist. 

La cele de mai sus se adaugă o altă evidență – recent, ministrul PSD-ist al Apărării (Vasile Dâncu, ideologul pesediștilor) a fost nevoit să își dea demisia (detalii AICI), deși s-a ținut cu dinții de jilț, după ce s-a pretat să rostogolească narațiuni putiniste în preludiul unui important eveniment NATO. Sursele Podul.ro susțin că demiterea-”demisie” a fost cauzată de recomandări repetate venite din zona NATO. 

Majoritatea acestor aspecte sunt punctate, pe Facebook, de consultantul Cristian Hrițuc, bun cunoscător al realităților dintre Prut și Nistru:

”Pe 30.12.2021 Ion Ceban, primarul Chișinăului, a anunțat că își face o platformă, Mișcarea Alternativă Națională. Ceban făcea acest anunț după o suită de gesturi ‹pro› România. 

Am făcut o analiză atunci și mi-a dat ‹cu eroare›. Mai exact, am spus că Ceban e instrumentat de Moscova și este un proiect al rușilor, în ciuda tuturor semnalelor ‹pro› România. Era o schimbare de joc necesară după ce Dodon pierduse lamentabil.

Acum, SUA vine și prezintă în raportul său faptul că platforma lui Ceban a fost ‹ajutată› de consultanți ruși care au lucrat și lucrează la destabilizarea Republicii Moldova.

În urmă cu puțin timp, președintele CJ Buzău, omul lui Ciolacu, a acordat bani primarului Ceban. De asemenea, Adrian Năstase și cu Neagu ( preș CJ Buzău) au fost în vizită la Chișinău,

Dacă pe mine nu mă crede domnul Ciolacu când spun că Ceban e omul Moscovei, poate citește măcar raportul Trezoreriei Statelor Unite. 

În România au mai fost primari care au fost păcăliți de Ceban. Așa a fost și primarul sectorului 2, dar acesta a înțeles la timp și a întrerupt relațiile cu Ceban.

Poate pe viitor, o să înțeleagă și anumiți politicieni din România că nu tot ce zboară se mânîncă în Moldova”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.