Mai multe mame din Rusia își reneagă fiii militari care au ajuns prizonieri la ucraineni. ”Nu am sunat nicăieri!”: mamele ocupanților ruși refuză să lupte pentru a-și salva odraslele capturate de forțele armate ucrainene


Mai multe mame din Rusia își reneagă fiii militari care au ajuns prizonieri la ucraineni. ”Nu am sunat nicăieri!”: mamele ocupanților ruși refuză să lupte pentru a-și salva odraslele capturate de forțele armate ucrainene

Un ocupant rus, capturat de forțele armate ucrainene, le-a cerut rudelor sale să ia legătura cu niște comandanții ai armatei ruse pentru a-l ajuta să scape din prizonierat, în urma unui schimb de prizonieri. Cu toate acestea, ulterior s-a dovedit că niciun membru al familiei sale nu s-a deranjat să dea vreun telefon în acest sens. 

O înregistrare a conversației dintre ocupant și mama sa a fost postată pe Telegram de Anton Gerashchenko, consilier al șefului Ministerului ucrainean de Interne. 

”Eu nu am sunat nicăieri, să o știi de la mine!”, i-a spus mama, militarului rus.

 Potrivit femeii, doar ea, tatăl și bunica lui știu că militarul rus a fost capturat.

”Câți astfel de ‹oameni› sunt în Rusia, pentru care nu există legături de sânge sau valori morale? Care dorm liniștiți în timp ce trupurile fiilor lor sunt roase de câinii vagabonzi pe câmpurile ucrainene. Un fel de apocalipsă zombi", a scris Gerashchenko, fost Ministru adjunct al afacerilor interne din Ucraina. 

Glavred.info și Dimitry Vidomenko reamintesc că recruții ruși care au fost capturați în Ucraina au declarat anterior că superiorii lor militari i-au păcălit să meargă la război și că Rusia a săvârșit genocid la ordinul lui Vladimir Putin.

"Ne-au spus că vor avea loc exerciții pe câmpurile de pe teritoriul rusesc. Am fost înșelați", a declarat recrutatul Aleksandr Morozov. Potrivit acestuia, pe teritoriul ucrainean se aflau sute de recruți.

"Tinerii au fost aruncați lângă Romny, în regiunea Sumy, și li s-a spus să facă un baraj rutier. Rațiile alimentare erau expirate de ani de zile, era dezgustător", iar echipamentele de pe drum "se stricau tot timpul", a adăugat prizonierul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.