Plafonarea prețului energiei electrice în cazul industriei mari din România. Sighiartău anunță depunerea unui amendament: "Economia națională și locurile de muncă ale românilor trebuie salvate!"


  • ACP
  • Oct 12, 2022 15:28
  • 1114
Plafonarea prețului energiei electrice în cazul industriei mari din România. Sighiartău anunță depunerea unui amendament: "Economia națională și locurile de muncă ale românilor trebuie salvate!"

Deputatul PNL Robert Sighiartău a anunțat pe contul său de Facebook că a depus, împreună cu mai mulți colegi din partid (Radu Mosin, Cătălin Bota și Mircea Roșca) un amendament pentru plafonarea prețului la energia electrică. 

Mai exact, este un amendament la OUG119, "pentru plafonarea prețului energiei electrice la 1 leu/kwh inclusiv pentru cazul industriei mari din România, din toate domeniile de producție".

"Față de acum un an de zile, prețul mediu al energiei electrice s-a triplat pentru agenții economici", mai spune deputatul liberal pe contul său de Facebook, adăugând că "amendamentul propus va preveni un dezastru economic provocat de prețurile la energia electrică și, mai ales, va salva sute de mii de locuri de muncă și întreaga economie națională".

Anunțului deputatului PNL i s-a răspuns imediat și cât se poate de pertinent din partea unui comentator, Sorin Bresug: "Numai să nu veniți cu glume d-alea cu plafonare și achitarea diferenței de la buget, că tot tâlhărie e și aia".

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.