Daniel Uncu: "Tema recuperării ținuturilor românești din Ucraina este o ticăloșie propagandistică, o gogoașă mizerabilă, întreținută mediatic direct de către Moscova!"


Daniel Uncu: "Tema recuperării ținuturilor românești din Ucraina este o ticăloșie propagandistică, o gogoașă mizerabilă, întreținută mediatic direct de către Moscova!"

Consultantul politic Daniel Uncu, membru al partidului conservator Alternativa Dreaptă, atrage atenția, într-o postare publicată pe Facebook duminică seara, asupra faptului că "tema recuperării ținuturilor românești din Ucraina este o ticăloșie propagandistică, o gogoașă mizerabilă, întreținută mediatic direct de către Moscova".

"Doar trei gânduri de seară, atât pentru idioții utili ai propagandei rusești în România, cât și pentru lătrăii proruși cu simbrie și ordin pe unitate, care agită în spațiul media narațiunea antiucraineană, printre multe alte manipulări ordinare de extracție putinistă, ranforsată cu ideea complet ineptă și profund antinațională, conform căreia România NU ar trebui să mărșăluiască la unison cu NATO și cu UE în acțiunea antineosovietică, pe motiv de Bucovina de Nord și Ținutul Herța:

1. Orice formă de derapaj promoscovit în aceste condiții de război îndepărtează Bucureștiul de o relație postbelică fastă și productivă cu Kievul în chestiunea drepturilor minorității românești din Ucraina. La rigoare, un stat - mai ales un stat NATO (!) - care va fi susținut fie și prin ambiguitate diplomatică (!) invazia criminală a Rusiei în Ucraina, nu se va putea aștepta la niciun gest de benevolență din partea statului agresat, în absolut nicio privință. Și, tot la rigoare, nici din partea NATO - ceea ce poate deveni o uriașă problemă pentru România. Deci, marii "patri(h)oți" care susțin o atare soluție, se pronunță de fapt împotriva intereselor României și ale minorității românești din Ucraina, căreia îi trădează astfel interesele.  

2. În subsidiar, pentru cei care nu au înțeles unde bat de fapt tovarășii trompetiști, tema recuperării ținuturilor românești din Ucraina este o altă ticăloșie propagandistică, o gogoașă mizerabilă, întreținută mediatic direct de către Moscova, prin vocea lui Medvedev, ticăloșie care vine grohăită la pachet cu sugestia inevitabilei înfrângeri a Ucrainei, înfrângere care pentru cei care vor fi susținut, vai,  direct, indirect, tacit, implicit sau explicit, războiul de agresiune de rit neoimperialist al Rusiei, se vor bucura, vezi Doamne, de recompensa revenirii - prin bunăvoința Rusiei, evident - a fostelor teritorii furate cu tancul de către... Rusia (!) în virtutea Tratatului Molotov-Ribbentrop, la țările-mamă.

Cine crede așa ceva, depășește magistral inepția cumulată a contingentului de idioți utili aplaudaci ai lui Putin.

3. În ceea ce mă privește, am robuste și întemeiate îndoieli că Putin va mai apuca finalul războiului în funcția de președinte al Rusiei.

Aviz, amatorilor, profesioniștilor și țuțerilor ad-hoc care își îmbibă unicul neuron disponibil în aburi de vodkă propagandistică neobolșevică putinistă", precizează Daniel Uncu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.