Ucraina a anunțat cuantumul despăgubirilor pe care le așteaptă din partea Rusiei. Precizările ministrului ucrainean de Justiție


Ucraina a anunțat cuantumul despăgubirilor pe care le așteaptă din partea Rusiei. Precizările ministrului ucrainean de Justiție

Ministrul ucrainean al Justiției, Denys Maliuska, a declarat că țara sa așteaptă să primească despăgubiri de cel puțin 300 de miliarde de dolari din partea Rusiei.

"Vrem despăgubiri pentru toate daunele pe care Rusia le-a provocat Ucrainei ca urmare a războiului", a spus acesta. 

El a menționat că pagubele cauzate de invazia rusă sunt estimate a fi mult mai mari. Cu toate acestea, suma menționată de el corespunde activelor băncii centrale ruse care au fost înghețate în conturile țărilor occidentale ca sancțiune impusă împotriva Rusiei în contextul războiului la scară largă desfășurat contra Ucrainei. 

Ministrul a adăugat în acest sens că Ucraina intenționează să obțină adoptarea unei rezoluții la nivelul Adunării Generale a ONU, document care ar trebui să devină în viitor o bază pentru crearea unui mecanism internațional de compensare.

Daunele directe cauzate de trupele rusești asupra infrastructurii Ucrainei ar fi depășit 114 miliarde de dolari. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.