Rareș Bogdan: "Prioritatea zero a Delegației EPP România e aderarea la Spațiul Schengen!". Ce avantaje vor avea românii de pe urma îndeplinirii acestui obiectiv


Rareș Bogdan: "Prioritatea zero a Delegației EPP România e aderarea la Spațiul Schengen!". Ce avantaje vor avea românii de pe urma îndeplinirii acestui obiectiv

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a anunțat prioritățile pe care le va avea delegația pe care o conduce, cea a eurodeputaților români din grupul PPE, pe parcursul noii sesiuni a Parlamentului European, elementul-cheie fiind reprezentat de obiectivul aderării României la Spațiul Schengen. 

"A început o nouă sesiune a Parlamentului European, iar prioritatea zero a Delegației EPP România este aderarea la Spațiul Schengen. Avem din nou speranțe, avem o nouă declarație de susținere din partea Germaniei și am dori, firește, fapte.

***Războiul pe energie - În dosarul energiei, agenda de toamnă a PE se anunță a fi toridă din cauza conflictului din Ucraina și a dependenței de resursele rusești. Joi are loc o discuție cu Comisia despre propunerile acesteia în privința completării rezervelor de gaze, a economisirii energiei și a situației de pe piețe. După cum se știe, România stă bine la capitolul stocării gazelor, premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că vom putea trece cu bine iarna 2022-2023.

***Războiul informațional - Extrem de importantă, de asemenea, este strategia pentru prevenirea dezinformării și a oricăror forme de interferență în democrațiile UE din partea Rusiei și Chinei - chiar în această miercuri avem la comisia specială INGE 2, împreună cu Comisia pt. Afaceri Externe, o audiere comună a experților în privința impactului acestor ingerințe

***Războiul alimentar - Securitatea alimentară a UE, mai ales a categoriilor sociale vulnerabile. Pandemia a fragilizat lanțurile de aprovizionare, a venit războiul provocat de Rusia, iar efectele asupra economiei sunt devastatoare în toate statele UE. Dincolo de asta, scumpirile la energie și îngrășăminte nu anunță vremuri bune. Aștept cu interes informările Comisiei", a scris eurodeputatul pe Facebook. 

De asemenea, Rareș Bogdan a trecut în revistă beneficiile pe care ni le-ar aduce aderarea României la Spațiul Schengen. 

"România în Schengen - mai puțini nervi pentru turiști

Odată cu intrarea României în Spațiul Schengen vom scăpa de cozile formate pentru controlul documentelor, indiferent de mijlocul de transport ales - mașină personală, tren, avion, autocar. De pildă, cei care aleg vagonul de dormit nu vor mai fi treziți să arate pașaportul sau buletinul. Nu va mai trebui să așteptăm nici la cozi în aeroport pentru verificarea documentelor. Dispar și timpii de așteptare din punctele vamale cu Ungaria și Bulgaria, dar și în cele din Grecia.

În plus, ca stat Schengen, România ar putea deveni mai atractivă și pentru turiștii străini, deoarece primește, dacă vreți, o notă mai bună în privința statutului de spațiu civilizat", a precizat acesta într-o postare pe Facebook. 

"Dacă nu s-ar fi furat atât de mult în România am fi avut un coridor funcțional de autostradă de la frontiera de vest până în Portul Constanța. Că tot vorbim (din nou) despre intrarea în Spațiul Schengen. În fine… Aderarea la Schengen va însemna o gură de oxigen considerabilă pentru transportatorii români, care nu vor mai pierde timp cu controalele. La punctele de trecere a frontierei de Vest Nădlac 2, Borș și Petea au fost în această vară cozi și de 25 de kilometri, fapt care a perturbat grav operațiunile internaționale ale companiilor românești. Să miști camionul la fiecare sfert de oră, așteptând zece ore controlul, generează costuri enorme (combustibili, salarii, diurne) pe o piață unde concurența este uriașă. Unde mai pui că nici nu poți respecta regulile de odihnă impuse șoferilor! Conform unui studiu al asociațiilor de profil, întârzierea la trecerea frontierelor reprezintă aproape 40% din totalul timpului destinat transporturilor", a adăugat Rareș Bogdan într-o altă postare. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.