Polonia și Ucraina conlucrează pentru a ameliora atât efectele crizei alimentare declanșate de blocada rusească asupra cerealelor ucrainene, cât și cele ale propagandei Kremlinului pe această temă


Polonia și Ucraina conlucrează pentru a ameliora atât efectele crizei alimentare declanșate de blocada rusească asupra cerealelor ucrainene, cât și cele ale propagandei Kremlinului pe această temă

Ucraina și Polonia contracarează împreună propaganda rusă privind exportul de cereale ucrainene în țările asiatice și africane.

Potrivit ambasadorului Ucrainei în Polonia, Vasyl Zvarych, exporturile de cereale ale Ucrainei către Orientul Mijlociu și Africa reprezintă o problemă majoră, nu numai în ceea ce privește exportul în sine, ci și în ceea ce privește războiul informațional. 

Rusia insistă în legătură cu criza aprovizionării cu alimente că reprezintă un efect al sancțiunilor occidentale. Uneori, o astfel de dezinformare găsește public în țările din Orientul Mijlociu și Africa, unde rușii încearcă să-și promoveze narațiunile. Prin urmare, Kievul și Varșovia cooperează strâns pentru a contracara propaganda rusă în acest domeniu.

"În cooperare cu partea poloneză, informăm oficialii diplomatici din țările din Orientul Mijlociu și Africa despre starea de fapt și arătăm că principala cauză a crizei alimentare este politica agresivă și războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Porturile ucrainene au fost blocate nu de sancțiunile UE, ci de forțele armate ruse și, pentru a rezolva această criză, este necesară oprirea agresorului și deblocarea porturilor ucrainene", a menționat Zvarych.

CITIȚI ȘI: Datele care confirmă că Rusia comite o formă de terorism alimentar global pe fondul războiului pe care-l poartă contra Ucrainei. Ce impact are la nivel mondial blocada alimentară impusă de Kremlin. Mai mult, "Moscova folosește foamea ca tactică pentru a șterge identitatea ucraineană la aproape 90 de ani după Holodomor"

Guvernul Poloniei a înființat un grup de lucru separat pentru a pune la punct rutele logistice ale exporturilor de cereale ale Ucrainei prin teritoriul Poloniei către porturile poloneze. Ministerele ucrainene și poloneze au semnat un memorandum comun pentru a facilita procedurile legate de transportul produselor agricole din Ucraina și pentru a relaxa anumite cerințe de control fitosanitar pe care Polonia le are privind mărfurile în tranzit. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.