SBU anunță că a reținut doi agenți ruși a căror activitate de desfășura în Kiev


SBU anunță că a reținut doi agenți ruși a căror activitate de desfășura în Kiev

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reținut un agent rus de informații, însărcinat să localizeze loviturile efectuate cu rachete de forțele rusești asupra țintelor din Kiev.

Potrivit agenților de contrainformații ucraineni, vinovatul raporta superiorului după lovituri, trimițând fotografii de la fața locului. Printre ținte a fost o uzină din industria de apărare importantă din punct de vedere strategic.

"Un agent era angajat în una dintre întreprinderile de construcție de mașini. El și-a exprimat sprijinul pentru forțele invadatoare printre colegii săi și a negat crimele de război rusești, inclusiv bombardamentele asupra orașelor ucrainene", a precizat SBU.

Un alt complice al forțelor invadatoare a fost demascat la una dintre companiile de stat din Kiev. 

"Acesta trimitea propagandă pro-rusă colegilor săi prin Telegram, justificând prin 'protejarea Donbasului' agresiunea rusească", a precizat SBU. 

Dovada faptei sale penale a fost găsită în telefonul făptuitorului. De asemenea, în timpul raziei au fost confiscate de la biroul suspectului arme de foc și stickuri USB ce conțineau documente oficiale. 

În dimineața zilei de 26 iunie, rușii au reluat atacurile cu rachete asupra Kievului. Un bloc cu 9 etaje din districtul Shevchenkivskyi a fost avariat. Un localnic a fost ucis de atacul cu rachete. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.