Fost agent CIA: Putin ar putea fi asasinat de cercul său de apropiați!


Fost agent CIA: Putin ar putea fi asasinat de cercul său de apropiați!

Vladimir Putin ar putea fi asasinat de cei ce formează cercul său de apropiați, soarta acestuia depinzând de modul în care decurge invazia rusească la scară largă asupra Ucrainei, a declarat un fost agent CIA. 

Daniel Hoffman este un fost membru de marcă al CIA, serviciu american extern de informații în cadrul căruia a ocupat inclusiv poziția de șef al biroului agenției din Moscova. Vineri, The Daily Beast a publicat un articol care prezintă perspectiva lui Hoffman despre soarta lui Putin în raport cu invazia tumultuoasă la scară largă pe care a declanșat-o și o desfășoară împotriva Ucrainei.

După estimarea lui Hoffman, dacă războiul s-ar dovedi în cele din urmă a fi un eșec, Putin ar putea avea parte de un sfârșit rapid și brusc pus în scenă chiar de cercul său de apropiați. 

"Acești băieți care vor face asta vor fi atât de secretoși în privința asta, astfel încât Putin nu-i va putea elimina", a explicat fostul agent CIA. 

"Se va întâmpla dintr-o dată. Și va fi mort", a mai zis acesta. 

Ronald Marks, un fost ofițer al serviciului clandestin al CIA a vorbit la rândul său pentru The Daily Beast, având o perspectivă mai puțin radicală privind finalul regimului Putin, explicând că dictatorul de la Kremlin a reușit să țină din scurt cercul său de apropiați. Orice oficiali ruși de rang înalt care au criticat invazia sau au fost, din varii motive, considerați drept o amenințare la adresa președintelui rus s-au ales cu demiteri.

"Cred că Putin este ok (în siguranță - n.red.) atâta timp cât membrii serviciilor de securitate de elită sunt de partea lui. Și a făcut o treabă bună de a scăpa de cei care nu sunt", a zis Marks. 

Cu toate acestea, Hoffman a afirmat că cei mai apropiați de Putin se vor întoarce împotriva lui de îndată ce vor simți că situația din Ucraina s-a înrăutățit suficient, respectiv dacă un război mai mare pare inevitabil.

"Nimeni nu va întreba: 'Hei Vladimir, vrei să pleci?'. Nu. Va fi un ciocan dat în capul său și va fi mort. Sau va fi timpul să meargă la sanatoriu", a adăugat acesta. 

Marks a adăugat că poporul rus se va întoarce probabil pe deplin împotriva lui Putin și a invaziei odată ce sancțiunile economice contra țării lor vor deveni prea severe pentru ca ei să le suporte.

"Este o țară care va exploda, dar durează mult timp... Explozia se va produce pe fondul chestiunilor economice. Odată ce nu vor putea obține mâncare, odată ce lucrurile devin așa dure, atunci oamenii vor ieși în stradă", a precizat acesta. (sursa: Newsweek)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.