Alo, dar pe Braghiș de ce nu-l rechemați acasă?! De ce e KGB-istul ăsta pe val indiferent de culoarea guvernărilor de la Chișinău


Alo, dar pe Braghiș de ce nu-l rechemați acasă?! De ce e KGB-istul ăsta pe val indiferent de culoarea guvernărilor de la Chișinău

Am înţeles că Republica Moldova a rechemat cam toţi ambasadorii numiţi pe timpul lui Dodon și Plohotniuc – detalii AICI

Dar pe nenea Braghiș nu îl atingem. Braghiș sta la loc călduţ. În China. Și poate îl treceam eu cu vederea, dar am eu niște întrebări de ordin general și personal. Cele personale încă se trag de pe vremea pandemiei din 2020-2021 când eram încă studentă la doctorat în RSA Macao (China) și când statul RîMî m-a dezamăgit definitiv. Care e misiunea unei ambasade sau consulat în alt stat? Doar de a sta la odihnă acolo și a se bucura personalul diplomatic de o viaţa fără griji? Nu e datoria voastră să asistaţi cetăţenii RM, mai ales în cazuri excepţionale? Scuipaţi voi toţi pe cetăţeni peste hotare, așa cum scuipaţi și acasă. Guvernul RSA Macao a făcut pentru mine mult mai multe și nu era dator, decât propriul stat! De ce? Pentru ca în guvernul RSA Macao am dat peste oameni pregătiți, care și-au respectat fișa postului, şi nu peste hoţi şi nesimţiţi pentru propriul buzunar şi interese! Pentru că inșii plodiţi în instituţiile statului RîMî inclusiv cele reprezentative peste hotare nu au nevoie de cetăţeni nici cât negru sub unghie.

Indiferent că am fost acasă sau peste hotare, RîMî, prin funcţionarii săi, a ştiut doar să dezamăgească şi mai rău să dăuneze! Da, să dăuneze! 

Și am întrebări generale de genul: da’ oare nu îi încurcă noii guvernari să îl recheme faptul că această fosilă comunistă a dus "vârful statului" îndată de pe băncile universităţii de mănuţă în postura de șef adjunct de direcţie la Ministerul Economiei? Interesant, ce nume de cod avea insul ăsta în KGB și ulterior în instituţia care a urmat? 

Eu am înţeles că indiferent de culoarea politică a guvernărilor anumiţi inși vor fi mereu sau la guvernare sau la loc călduţ, ca de exemplu, Braghiș ăsta, care ba a fost prim-secretar al comsomolului din RSSM, ba vice-ministru și prim-miniștru în perioada lui Pechea Lucinschi, ba ambasador la Moscova. Și știţi de ce? Pentru că de fapt nu avem culorile albastru, verde, galben sau roșu, ci e doar o singură culoare diluată de acei oameni care își schimbă partidul, dar năravul ba. Culorile se schimbă doar simbolic pentru a prosti electoratul naiv și care e gata să bată mătănii la orice colţ și să rupă în bucăţi pe paginile Facebook-ului orice om care nu e de acord cu mișmașurile guvernării. 

Ah da, stimată Maia Sandu, am o mare rugăminte, dacă tot aţi numit un ambasador în SUA care tot nu are idee nici de diplomaţie și nici de relaţii internaţionale, numiți-mă și pe mine ambasador în China, în locul lui Braghiș: am studiile necesare, mai multă calificare și o mai bună pregătire, cunosc mandarina, și niciodată să nu mă rechemaţi în RîMî. Sau numiți-mă ambasador în Republica Coreea şi Japonia. Sunt acolo de-a casei. 

P.S. Personal nu cred în schimbări în RîMî, atât timp cât văd mereu aceeași oameni care au fost întotdeauna prin diferite instituţii ale statului indiferent de culoarea politică a guvernării sau au spălat banii europeni prin ONG-uri, care au ”reformat” justiţia sub toate guvernările, indiferent că a fost pe vremea lui Filat sau Plohotniuc.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.